- PUBLICITAT -

 

L’any 1923 ja es practicava al poble el futbol a un camp situat a la partida de l’Almenà. El 1934 començà a construir-se un terreny de joc amb vestidors i vivenda per al conserge inaugurant-se el 10 de febrer de 1935.

PUBLICITAT

Després de la guerra, el 1946, es fundà l’UD Castellonense. Es va mantindre activa any rere any i el 1995 va patir un excés de jugadors que formaven tots part del mateix club. La junta directiva estava limitada per  la quantitat de jugadors i alguns pares de l’aleví, Vicent Badal, Sigfred Andrés, Ramon Borja i Francisco Redondo, van fundar l’escola per tal de desfogar la junta de l’UD i donar una solució en aquell moment. Finalment aconseguiren a finals d’aquell any fundar el Club Futbol Base Castelló de la Ribera.

Dos anys després s’implantava el futbol 7 augmentant considerablement el nombre de xiquets. La nova organització de l’escola era un repte per a la junta donat que al camp municipal sols s’entrenava de dimarts a divendres. El camp quedava inutilitzat els dilluns perquè és regava a manta en finalitzar els partits de diumenge. Així els membres de junta feren un préstec per tal de muntar un sistema de reg per aspersors i resoldre aquest problema.

La gran afluència de xiquets al poble per a jugar continuava, i promogué la construcció d’un camp de futbol 8 al costat de l’antic poliesportiu, actualment l’ecoparc. Era un bon lloc però no estava unit al camp gran del poble.

A poc a poc l’Ajuntament començà a expropiar els bancals que rodejaven el camp per construir el segon terreny de joc de futbol 8, actualment la pista de bàsquet i la caseta dels conserges del poliesportiu.

L’escola no parava de créixer, fins i tot s’aplegà en una temporada a comptar amb 16 equips entre UD i escola amb més de 200 jugadors. Això va fer que la junta es plantejara nous objectius, i així van nàixer els viatges a França per a jugar tornejos que van tindre lloc entre 1999 i 2001. Els dos primers anys es viatjà a Saint Paul Trois Chateau i l’últim any a Champagne Mont d’Or. Com anècdota dir que a França ens coneixien com els “naranjitos” perquè tots els anys carregaven mig maleter de l’autobús amb malles de taronja per a regalar als altres equips i a l’organització dels tornejos.

Tornant al poble i al procés d’ampliació de les instal·lacions esportives, l’Ajuntament tenia en propietat terrenys que rodejaven l’antic camp de l’Almenà i començà la construcció del que seria el nou poliesportiu. Es va construir el camp de futbol, agafà el malnom del “camp roig” pel color de la terra que van usar per la capacitat que tenia per a drenar aigua. Finalment el camp s’inaugurà el dia 6 de desembre de 2006.

Moltíssimes persones han passat per aquesta escola, entrenadors, delegats, jugadors… i com no els seus presidents Vicent Badal, Jose Marco Furió, Miguel Angel Pla, Emilio Pla, Gemma Gregori i en l’actualitat Gustavo Castillo.

Els últims anys s’ha treballat per intentar recuperar les primeres categories. Aquesta temporada s’ha posat la primera pedra d’aquest projecte, l’equip cadet i infantil A han aconseguit l’ascens a la categoria primera regional.

El cadet dirigit per Bryan Albert i Jony Martinez, els dos jugadors del primer equip de l’UD, amb l’ajuda de Learco Escalera com a delegat han fet un gran treball sent campions absoluts de la seua lliga amb tan sols una derrota.

L’infantil A dirigit per Sebas Cháfer i Vicent Garcia junt amb el delegat Lizardo Torres més conegut com “Chalo”, s’ha classificat com a segon de la seua lliga comptant amb una de les millors puntuacions de la categoria, fet que els ha proporcionat l’ascens directe.

Actualment al club hi ha equips de totes les categories, des de querubí fins a juvenil anant dels 4 fins els 18 anys. Després d’anys de pandèmia no ha sigut fàcil aconseguir-ho i per fi aquesta temporada s’ha pogut concloure sencera.

En aquest final de temporada s’ha organitzat el primer torneig a Castelló de futbol 8 en memòria  d’Eliseo Pla. Disputat els dies 10 i 11 de juny i amb una participació de 25 equips provinents de la Ribera Alta i la Costera que van gaudir de dues jornades d’esport i convivència.

Agrair al comerç local i a l’Ajuntament de Castelló el seu suport a l’esport i la seua contribució al funcionament i creixement d’aquesta escola de futbol base.

Les cares dels membres de junta, entrenadors i jugadors canvien, però el que no canvia mai és que “TOTS JUNTS FEM ESCOLA”.

Sebastián Cháfer Bolinches

- PUBLICITAT -