- INFORMACIÓ -

 

El 5 d’agost de 1969, un grup d’amics aficionats al tennis (Vicente Puig Lorente, José Perucho Navarro, Andrés Moreno Vila, Emilio Perucho Navarro, Esteban Moreno Sánchez, Roman Murillo Grau, Juan Garulo Sonjel, Juan Martínez Pastor, Filiberto Franco Benetó, Raimundo Seguí Granero, Vicente Sebastiá Vila, Jaime Escuriet Castañeda y Rafael Llorca Vallés) va decidir constituir una societat, anomenada Club de Tennis Castellonense, i federar-se a la Real Federació Espanyola de Tennis.

PUBLICITAT

Uns dies més tard, van acordar la proposta d’arrendament per temps indefinit, d’un camp en el “Racó de Cifre” per construir les primeres instal·lacions del Club: una pista de ciment, un frontó xicotet i un vestuari rudimentari després d’haver tancat tot el terreny. El 3 de setembre, el Club de Tennis Castellonense (CTC) ja tenia 47 socis adults i un infantil. En aquesta mateixa data es van començar a redactar els estatuts i a distribuir les quotes.

(s’obre en una pestanya nova)

Tot i que els inicis no van ser fàcils, amb el pas del temps les coses van començar a funcionar amb normalitat i a consolidar-se, ja que l’any 1973 es va rebre una subvenció de 500.000 pessetes (3.000€ aprox) que va permetre la construcció de dos noves pistes, el tancament dels vestuaris i la instal·lació de l’enllumenat.

Malauradament, la pantanada de 1982 va destruir les instal·lacions i, després de diversos intents fallits de canviar la ubicació del CTC, es va aconseguir una subvenció que va refer i ampliar el recinte.

INSTAL·LACIONS ESPORTIVES

En l’actualitat el Club de Tennis Castellonense disposa de:

3 pistes de tennis de terra batuda
2 pistes de tennis dures
pista de pàdel
frontó
vestuaris
bar i local social
parquing

ESCOLA DE TENNIS I PADEL

Els grups que actualment existeixen son:

Minitennis (alumnes entre 4 i 6 anys)
Iniciació tennis i pàdel (alumnes a partir de 7 anys)
Competició tennis
Adults pàdel
Adults tennis

L’activitat de l’escola de tennis té origen amb Vicente Puig qui va ser el primer qui ensenyava tennis. Alberto Caldes va ser el director de l’escola de tennis en el seu auge on van despuntar alguns noms com Vicent Egea Someño, Mati Muñoz, Alma Llacer. Matilde Muñoz Goncalves és actualment entrenadora en la prestigiosa Rafa Nadal Academy en Mallorca. El mateix Vicent Egea va ser cap de l’escola de tennis on sobretot va despuntar el tennis de competició: Raquel Gonzalez Vilar i Yeray Andres van ser campions de la Comunitat l’any 2015 en les seves respectives categories.

La jugadora més jove de competició, Maragda Satorres Penalva s’ha proclamat Campiona del Circuit Provincial de l’any 2021. La competidora més experimentada, 4 vegades Paraolimpica espanyola, Lola Ochoa Ribes, ocupa el lloc 36 del ranquing mundial. Elles dos son actualment les jugadores més representatives de l’escola de tennis.

Hem de destacar els grans resultats que ha tingut la nostra Raquel Gonzalez Vilar…… i altres competidors de Castelló que entrenen en altres Clubs / Academies: Iker Perales Calatayud, Jordi Climent, Andreu Satorres Penalva, Marc Requena Navarro, Victor Escalera Murillo.

L’escola de pàdel ha experimentat un enorme creixement en els últims 4 anys, actualment son uns 30 alumnes dels quals 10 son menors i 20 adults. Una pista de pàdel s’està quedant justeta…

2018 – CANVI DE RUMB

Una nova Junta Directiva entra a gestionar el Club, amb Eduardo Sala Pausà com a President del Club. Amb la dificil feina de modernitzar el Club i estabilitzar el numero de socis i alumnes, els esforços ja van veient el seu fruit malgrat la Pandèmia mundial de COVID. L’any 2018 és Vladimir Arapović qui pren el carrec de director de l’escola i des del 2021 amplia la seva responsabilitat a la gerencia del Club.

Els projectes i activitats actuals: Campionat Social, organització dels Campus (Pasqua, Estiu i Nadal), Jornada de Tennis de Primària, Lliga de pàdel, Raquetes Inclusives amb COM “El Castellet”, Lliga Interclubs, etc.

Hem d’agraïr a l’Ajuntament i al Poble de Castelló per brindar-nos les instal·lacions del Poliesportiu municipal sempre que fa falta. Així l’escola de tennis i pàdel pot seguir amb l’activitat els dies d’inclemencia meteorologica.

Vladimir Arapović va nàixer en Sarajevo, actual Bòsnia i Hercegovina. Com a jugador va ser campió del seu pais en la categoria absoluta i va representar a BiH en la Copa Davis (any 2001). Com a entrenador ha treballat en les Academies “Sanchez-Casal” i “Barcelona Total Tennis”, ademés de formar part del projecte Semillero en Equador (2004) i ser seleccionador de l’equip infantil de Bosnia i Hercegovina (2014).

Font: Article publicat en ‘El Miragall‘ de paper del mes d’abril de 2022.

- PUBLICITAT -