- PUBLICITAT -

La DANA encara que no ens afecta de ple pot provocar precipitacions intensives, tempestes amb granissol i fortes ratxes de vent hui dissabte.

Aquest dissabte, 2 de setembre, els efectes d’una DANA arribaran a Castelló, malgrat la seua distància, situada sobre el Golf de Càdis. Aquest fenomen provocarà precipitacions significatives que es veuran acompanyades de tempestes amb granissol i fortes ratxes de vent. La situació serà prou greu perquè l’Aemet activara fins a quatre avisos diferents en un mateix dia per a la nostra comarca: pluges, tempestes, vents forts i fenòmens costaners.

CN | Jordi Payà

L’embossament d’aire fred en altura, la DANA, que s’ha despenjat des de les illes britàniques entrant a la península per Galícia, dirigint-se al sud de Portugal. Seguint la seua evolució tot indica que acabara dissipant-se al Golf de Cadis sense afectar-nos de ple.

PUBLICITAT

Si la DANA té eixe comportament i manté el recorregut descrit no afectarà de ple al País Valencià, la qual cosa no vol dir que no vaja a ploure, però les pluges no serien tan abundants ni intenses com marcaven ahir les previsions en passejar-se per la zona de l’estret de Gibraltar.

Amb aquestes condicions aposte per un dissabte gris i plujós a la major part del País Valencià, encara que al sud podrien obrir-se clarianes de tant en tant, i seria al nord de la demarcació de València i a la de Castelló on les pluges serien més abundants.

Les previsions per al diumenge són que també ens espera un dia gris i plujós: precipitacions abundants i continuades des de primera hora del dia que aniran rematant a mesura que la DANA es desplace cap a l’oest.

Dilluns començarem la setmana amb poc de sol, però també amb poca pluja, i dimarts recuperarem el sol i l’estabilitat. A més, a partir de dimecres pujaran les temperatures.

Passeu bon cap de setmana… ploga o faça sol, faça fred o calor.

Nota: És important estar alerta als passos d’aigua, ja que solen desbordar-se amb plujes intenses.

- PUBLICITAT -