- PUBLICITAT -

 

Gran Rebuig social a la Macroplanta Solar de l’Alt de Sumacàrcer: Ciutadans, Associacions i Propietaris alcen la veu

Sumacàrcer

CN | Aida

Sumacàrcer s’ha convertit en un focus d’atenció a causa de la polèmica que envolta el projecte de la Macroplanta Solar a l’Alt de Sumacàrcer. L’oposició social s’ha manifestat amb força, i ara, amb dades a la mà, es confirma un rebuig contundent per part de diferents sectors de la comunitat.

Segons la Plataforma Salvem l’Alt de Sumacàrcer, s’han recollit fins a 1000 signatures en contra del projecte, un clar indicatiu de la preocupació ciutadana. A aquestes signatures cal sumar 110 al·legacions personals de propietaris de terres afectades per la planta. No només els individus han mostrat la seua oposició; també, fins a vuit associacions han presentat documents en contra. Entre aquestes, es destaquen Xúquer Viu, Ajuntament de Sumacàrcer, La Ribera en Bici, La Canal VerdeSociedad de Cazadores la Perdiz de Sumacàrcer, Comunitat de Regants de Sumacàrcer, Seo BirdLife, a més d’una ciutadana que ha presentat un document genèric en nom individual.

PUBLICITAT

Una dada significativa és que, de les 435 Ha que ocupa el projecte, els propietaris de 116,80 Ha han declarat públicament que no tenen la intenció de vendre ni llogar les seues terres per a aquest projecte. Aquesta superfície representa un 26,80% del total de terres previstes per a la macroplanta.

Amb aquest panorama, la comunitat de Sumacàrcer està a l’expectativa sobre que decisions prendrà l’Administració en relació amb aquest projecte que, sense dubte, ha generat un intens debat local. La situació actual demana una resposta ràpida i conciliadora que tinga en compte les inquietuds i les necessitats de tots els involucrats.

- PUBLICITAT -