El Cor de Cambra ‘Cantollano’ va oferir un emocionant concert a l’Església de Castelló, dins de les activitats organitzades per a la XVIII Campanya de Concerts d’intercanvis Musicals.
El passat diumenge, 26 de setembre de 2021, el Cor de Cambra ‘Cantollano‘ va realitzar un esplèndid concert a l’Església de l’Asunción, el nombrós públic assistent va poder gaudir d’un variat programa coral, amb polifonia religiosa de totes les èpoques, música popular i una xicoteta selecció dels musicals “Somriures i Llàgrimes” i “West Side Story“.
El Cor va estar sota la direcció d’Asunción Blom–Dahi i acompanyat pel pianista Miguel Buño, el Cor de Cambra ‘Cantollano‘ tenien molta il·lusió en realitzar aquest concert, ja que era el primer que han oferit fora de València des que va començar la pandèmia.
El grup de cambra “Cantollano” té els seus orígens a principis de la dècada dels noranta, quan un grup de membres de l’Orfeó Universitari de València, decideix ampliar la seua experiència en el món coral amb la creació d’un cor de cambra estable.
En els seus començaments, el seu repertori es va basar quasi exclusivament en música polifònica religiosa i profana “a capella“, però a partir de l’any 1996, va variar el caràcter dels seus programes per a abastar un ampli repertori de quasi totes les èpoques i estils.
Cantollano ha participat en cicles de concerts com les jornades musicals de la fundació “Portal de la Moreria” el desembre de 1996 i, a invitació de la Facultat de Teologia de València, va intervenir també aqueix any en les “Jornades Diocesanes de Litúrgia”. D’igual manera, va ser convidat al Cicle de Música de l’Escola Coral de Quart de Poblet, va participar en els actes commemoratius dels “Zinc Segles” de la Fundació de la Universitat de València i va formar part del cicle “Música en les Catedrals espanyoles”, patrocinat per la BMW, amb motiu de la qual cosa, va començar una gira de concerts per tota Espanya. Ha actuat així mateix en la Capella de la Sapiència de la Universitat de València i a la sala “Rodrigo” del Palau de la Música de València.
L’interés per ampliar el repertori, va portar al cor de cambra a col·laborar amb l’orquestra de cambra de la “Societat Musical Santa Cecilia” de Guadassuar, interpretant la “Missa Brevis en Fa M” De J. Haydn i el “Magnificat” de G. B. Pergolessi a València i diverses poblacions de la Comunitat Valenciana. A partir d’aquest moment, va poder abastar un major ventall de repertori, incloent el simfònic-coral.
Així, durant el curs 1999-2000 va executar una intensa activitat en aquesta línia i, col·laborant amb l’Orquestra Filharmònica de Conca i el Cor de Cambra “Alonso Lobo“, va interpretar l'”Oratori de Nadal”, de J. S. Bach (gravat per R. N. E).
En aqueixa mateixa línia de repertori, durant el curs 2001-2002, “Cantollano” va ser requerit per la Universitat de Conca per a realitzar el concert de clausura de la campanya nadalenca en la seua seu i de nou va col·laborar amb aquesta Universitat interpretant el “Requiem” de Mozart i el “Glòria” de Vivaldi.
Amb posterioritat, ha interpretat així mateix la “Missa de la Coronació” de W. A. Mozart i ha participat en el muntatge de les sarsueles “La cançó de l’oblit”, de J. Serrano, “El duo de l’africana” de Manuel Fernández Caballero, l’òpera “Marina”, d’Emilio Arrieta i una selecció (suite) del musical “Els Miserables”,
Actualment, “Cantollano” col·labora amb joves compositors realitzant estrenes de les seues composicions, compagina el muntatge d’obres en col·laboració amb grups de cambra amb repertori “a capella” i, a més, porta realitzant una sèrie de concerts des de l’any 2015 a benefici de diverses institucions (SOS-Refugiats, Creu Roja Espanyola, Càritas Diocesana…).
Entre 1997 i 2007 “Cantollano” va ser dirigit per Daniel Gil de Tejada. Actualment, la direcció és a càrrec d’Asunción Blom-Dahi.
El nombrós públic assistent a l’espectacle va gaudir d’una molt bona vesprada!
Castelló Notícies va estar fent fotos d’aquest esdeveniment, ací us deixen un àlbum de les fotos realitzades, esperem que us agraden!!!