- INFORMACIÓ -

 

El passat dissabte 6 d’abril de 2019 de nou el Cor Madrigal de Benifaió, acompanyat per l’orquestra Camerata Silentium, va interpretar a l’auditori Rex una selecció de peces compostes durant els segles XVII i XVIII.

PUBLICITAT

La música ens va traslladar per moments a dos territoris europeus diferents, Alemanya i Itàlia, junt a la gravetat germànica va estar l’alegria i lluminositat mediterrània de Venècia.

Representació Castellonera en aquest Cor

El Cor Madrigal de Benifaió (València) va ser creat el 1986 per la seua primera directora, Maria José Llopis i, després de vint anys d’activitat, ha esdevingut un punt de referència cultural no sols en l’àmbit local sinó també entre els municipis del voltant.

Es tracta d’un cor mixt, format per prop de 40 membres, que té un repertori que va des de la música del Renaixement fins a la contemporània (passant pel repertori tradicional, popular i espiritual), incloent peces de caràcter sacre i profà, tant a cappella com amb acompanyament instrumental.

Entre els seus objectius es troba la divulgació de la cultura musical, l’organització de concerts, aplecs corals i conferències, i també és responsable de l’existència del Cor Kodály, formació corals per a xiquets.

El Cor Madrigal interpreta 3 concerts a l’any: el concert de Nadal, el de Primavera i el de Fi de Curs en juny.

Col·labora sovint amb entitats com el SARC i la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana en les campanyes de divulgació de la música coral, la qual cosa l’ha conduït a recórrer gran part de la geografia valenciana.

Ha realitzat intercanvis culturals amb societats corals de la resta d’Espanya (Astúries, País Basc, Catalunya) i d’Europa (Gran Bretanya, Polònia i Itàlia). Ha participat també en el Festival Coral Internacional de Verona l’any 1992 i ha cantat misses a l’església de la Madeleine i a la catedral de Notre Dame de París.

Finalment, s’ha de remarcar les interpretacions del Stabat Mater de Rossini el 1998, del Carmina Burana de Karl Orff el 2000 i d’ Israel a l’Egipte de Haendel el 2006 amb diverses formacions orquestrals.

Des de l’any 2001 és el seu director Candi Escrivà, format en la coneguda Schola Cantorum d’Algemesí.

Picant ací podeu veure l’àlbum de fotos de Joanjo Puertos.

Redacció CN

Concert del Cor Madrigal i l’Orquestra Selentium a Castelló

Flickr Album Gallery Pro Powered By: wpfrank
- PUBLICITAT -