- PUBLICITAT -

 

Marta π / Modesto Serradel  / Fotos: Joanjo Puertos – Castelló

Després de març i els seus rècords de precipitacions, de baixa insolació i de fred, arriba abril amb ganes de no quedar-se enrere.

PUBLICITAT

Comencem per les pluges. A Castelló s’han arreplegat 125,6 l/m2 en 12 dies, sent els més plujosos el 5 i 13, amb 20 l/m2, i el dia 20 amb 35,5 l/m2. En general, l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) diu que ha plogut quasi el doble de la quantitat habitual. Destaca que portem 4 anys seguits amb moltes pluges durant abril.

A més a més de molt humit, l’AEMET l’ha considerat un mes fred. Si parlem de temperatures mínimes, la mitjana s’ha quedat en 9,8°C, mentre que el dia 3 es va registrar la temperatura més baixa (0,5°C). Segons l’AEMET, la matinada d’eixe dia va ser la més freda en un mes d’abril des de 1986. Per altra banda, la presència de núvols, habituals tot el mes, ens ha convertit una altra vegada en la comunitat amb menys insolació. Aquesta reducció d’hores de sol explica la frescor patida durant el dia. Al poble, encara que els dies 16 i 30 la temperatura màxima va ser de 30,5°C, la mitjana de temperatures màximes s’ha quedat en 20,7°C.

Fins ací el resum de l’oratge d’abril.

Com es comportarà maig? Ho sabrem prompte.

Marta π

- PUBLICITAT -