- PUBLICITAT -

 

Diuen que el temps passa i els records es queden, i potser este és un dels factors que cada any ens permet reinventarnos i continuar treballant perquè les festes de Moros i Cristians de Castelló no s’acaben mai.

Enguany, amb la il·lusió renovada i l’esperit fester ben ferm, comencem de nou celebrant la festa de Mig Any amb la qual donem a conèixer a Castelló els qui seran els nostres Capitans i Sultans durant l’any fester. Una commemoració que executem de l’única manera que sabem: omplint els carrers i barrejant amb mestratge la dosi perfecta de música i festa que cal per aconseguir ser fidels a la tradició i cultura del nostre poble.

PUBLICITAT

Ja ens acostem al mig segle de festa de Moros i Cristians i cada cop més ens adonem de la sort que tenim per continuar gaudint d’este esdeveniment any rere any. I ja en fa molts també que des de l’Associació Festera de Moros i Cristians es treballa perquè tota la il·lusió que s’emana de cada comparsa, siga gestionada i projectada perquè tothom la puga gaudir. I per això, i per moltíssimes coses més, pensem que enguany cal reconèixer tot el treball que els qui han passat per l’AFMIC han realitzat amb l’única recompensa de poder gaudir de les cares de felicitat de tot el poble i, sobretot, de tots els festers i festeres que formen part de cadascuna de les comparses. Per tant, aprofitem este espai per a retre’ls un merescut homenatge i un sentit agraïment, perquè no hi ha cap dubte que són els vertaders artífexs que hui, tothom, puga gaudir d’estes festes.

Homenatges a banda, enguany fem front de nou al repte de continuar consolidant una festa que cada any es fa més gran. L’entrada de gent nova a les comparses és una constant que ens enorgulleix i ens aporta el grau d’il·lusió necessari per a continuar treballant amb tota l’esma del món, i així, continuar garantint un cicle que per a tots els qui ens estimem la festa amb força esdevé gairebé vital.

De fet, no som capaços d’imaginar un maig i un agost sense gaudir de la màgia i espectacle que formen part de la nostra festa.

I precisament este cicle es veu representat en la figura dels nostres principals exponents: els Sultans i Capitans, que cada any ens fan combinar la tristesa del comiat amb la força de la benvinguda en un meravellós còctel que no deixa indiferent mai a ningú. Enguany ens deixen Jose, Ayla, Josep i Míriam i per a ells només podem tindre paraules d’agraïment per ser uns meravellosos ambaixadors que han sabut aportar experiència, il·lusió, treball i joia a cadascun dels actes realitzats. I, finalment, donem la benvinguda a Josuè, Fàtima, Jose i Alicia perquè prenguen el relleu amb la mateixa força i il·lusió que desprenen en cadascun dels actes que hem compartit amb ells. Des de l’AFMIC, només ens queda oferir-nos per a tot allò que necessiteu i garantir-vos que farem possible que les que seran les vostres festes, vos siguen absolutament inoblidables.

Capitans 2019

Sultans 2019

AFMIC

- PUBLICITAT -