- PUBLICITAT -

 

Marta π / Modesto Serradel  / Fotos: Santo Franco i Joanjo Puertos – Castelló

Sembla que la calor ha decidit acompanyar-nos durant la fi de la tardor i tot l’hivern. Desembre, gener i ara també febrer han marcat temperatures màximes gens habituals per aquesta època de l’any.

PUBLICITAT

A Castelló, els 28°C del dia 2 i els 27°C del dia 3 són un bon exemple. Però encara quedava la temperatura màxima del mes! El dia 18, amb 29°C, va ser el més calorós. Diu l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) que eixe dia va ser especialment insòlit, perquè feia molts anys que no es registraven temperatures tan altes un mes de febrer. Tot plegat, al poble la mitjana de les màximes ha arribat als 19,9°C. Per això, l’AEMET, de nou, ha considerat febrer un mes molt càlid, una tendència que dura ja 3 anys.

Per altra banda, l’Agència ha observat una gran diferència entre les temperatures diürnes i les nocturnes. Si bé no hem patit nits tan fredes com al gener, febrer va començar amb només 2°C, la mínima més baixa del mes. I, un poc més tard, va tornar el fred amb força, marcant 3°C els dies 7 i 8. Amb tot, la mitjana de les mínimes que s’ha quedat en 6°C, més alta que els 3,1°C de gener.

Acabem parlant de precipitacions. Al poble només es van arreplegar 0,3 l/m2 el dia 25 i 0,2 l/m2 el 26.  Segons les dades de l’AEMET, portem 4 anys seguits amb mesos de febrer secs o molt secs, una mala notícia.

Continua sense ploure. Esperem que canvie en març, perquè necessitem aigua i la necessitem ja.

Marta π

- PUBLICITAT -