- PUBLICITAT -

 

Aquest 2023, CN fa cinc anys del seu naixement i volem expressar la nostra gratitud pel vostre constant suport i fidelitat. Gràcies a vosaltres, cada dia creixem en continguts i ens encoratgeu amb més força per continuar.

PUBLICITAT

Per commemorar aquesta efemèride, recuperarem les notícies més importants de l’any 2018, any en què vam iniciar aquest projecte.

L’equip de CN

Fotos: Fatima Soro
Fotos: Fatima Soro

Era 1944 quan Marìa Beltràn Aviñò, va ser fallera Major de la Falla Santo Domingo, segons ens conta la seua filla Fàtima Soro Beltràn, ella recorda que la seu mare li comentava que la banda que portava en aquestes fotografies li la van fer les monges del convent i que a hores d’ara la banda la guarda Elies Gilabert, que va ser president de la Falla L’Almenà durant mols anys.

Marìa Beltràn Aviñò

Fàtima continua contant-nos que en aquells anys eren uns anys durs ja que acabaven d’eixir d’una brutal guerra, així i tot intentaven fer festa i gaudir de les falles en la mesura que es podia, els vestits que apareixen en les fotos de la seua mare estaven fets de cobertors i cortines, en el monument que es va plantar en la falla Santo Domingo aquell any es va indultar un quadre que va fer Mena i el quadre representava el mestre Fayos pescant un músic al riu Albaida.

Fotos fallera: Fàtima Soro

Ací també us deixem una altra pinzellada, el segell de la “Falla de las calles Santo Domingo, Pintor Ribera y Salvador Gil de Villanueva de Castellón” que data aproximadament d’aquells anys.

Foto del segell: Valerià Benetó
Agraïm a Fàtima Soro i a Valerià Benetó l’aportació d’aquestes pinzellades de l’historia de Castelló. 
- PUBLICITAT -