- PUBLICITAT -

 

Aquest 2023, CN fa cinc anys del seu naixement i volem expressar la nostra gratitud pel vostre constant suport i fidelitat. Gràcies a vosaltres, cada dia creixem en continguts i ens encoratgeu amb més força per continuar.

PUBLICITAT

Per commemorar aquesta efemèride, recuperarem les notícies més importants de l’any 2018, any en què vam iniciar aquest projecte.

L’equip de CN

Foto: Joanjo Puertos

Castelló, 31 de maig de 2018

L’Ajuntament de Castelló ha adquirit aquest mati el trinquet que tenim a Castelló i que tot el món coneix com el trinquet de Batiste. Així, Castelló reobrirà un trinquet històric que ha vist jugar i créixer a les seues instal·lacions milers de pilotaris castelloners i castelloneres i en els seus millors anys, pilotaris històrics de la Pilota Valenciana.

En un principi es va optar per fer una valoració de costos d’unes noves instal·lacions al poliesportiu dedicades a la pilota, però estudiades totes les possibilitats, el projecte i obres al poliesportiu haurien costat el doble que la compra i restauració del trinquet de Batiste.

L’alcalde Òscar Noguera, ha assegurat que “l’aposta de l’actual govern és una voluntat ferma de retornar al poble un edifici emblemàtic que representa un esport autòcton que ha dut el nom de Castelló per tot arreu i que ha gaudit, i continua gaudint, de grans aficionats i aficionades a aquest esport”. La reobertura del trinquet suposarà la recuperació de la memòria i patrimoni històric així com el suport a la cultura i a un esport genuïnament valencià.

Foto: Joanjo Puertos

Es tracta d’un trinquet dels més antics, encara que la seua última remodelació va ser l’any 1975. Ací, en les festes de Castelló han jugat els millors jugadors de pilota.

Ara, cal restaurar-lo perquè tots els ciutadans puguem gaudir de nou de la pilota al poble, gràcies a la seua compra el trinquet passa a ser municipal.

Ací un clàssic del trinquet de Batiste, la pissarra anunciant les partides

Vídeo de l’últim quinze jugat al trinquet de Batiste, era el 7 de setembre de 2017 i en aquest quinze es va acabar la història de les partides del dia a dia al trinquet de Batiste, hui s’ha donat el primer pas per a la seua reobertura.

Joanjo Puertos

- PUBLICITAT -