- PUBLICITAT -

 

Aquest 2023, CN fa cinc anys del seu naixement i volem expressar la nostra gratitud pel vostre constant suport i fidelitat. Gràcies a vosaltres, cada dia creixem en continguts i ens encoratgeu amb més força per continuar.

Per commemorar aquesta efemèride, recuperarem les notícies més importants de l’any 2018, any en què vam iniciar aquest projecte.

L’equip de CN

PUBLICITAT

El xirimiter castelloner Emili Someño va presentar el vídeo ‘Albades de Castelló de la Ribera’ amb la veu del reconegut Pep Gimeno ‘BOTIFARRA’.
Pepe Gimeno ‘Botifarra’ a Castelló

El vídeo, que s’estrenà en 2006, explora la riquesa cultural de les albades de Castelló de la Ribera, una tradició que ha estat transmesa de generació en generació durant segles.

Someño, que és conegut per la seua passió per la cultura valenciana. La veu de Pep Gimeno ‘BOTIFARRA’, una figura emblemàtica del folklore valencià, aporta una dimensió especial al treball, que combina música, veu i l’esperit d’aquesta antiga tradició.

PENYAL D’IFAC – Gravat en l’any 2006. Emili Someño: Dolçaina. Veu: Pep Gimeno “Botifarra” Batería: Edu Olmedo. Baix: Edu Martí. Llaüt, guitarra acústica i elèctrica: Quique Pons. Percussió ètnica (panderos, dabuls, percussió menor): Diego López. Percussió (tabal, darbuka, ric, caixó, dabul): Pep Cantó. Percussió valenciana (canya badà i postisses): Pep Gimeno “Botifarra”. Doble corda, guitarró, tampura, samponya, llaüt barroc: Efrén López.

Emili Someño, el xirimiter de Castelló
- PUBLICITAT -