- PUBLICITAT -

 

Aquest 2023, CN fa cinc anys del seu naixement i volem expressar la nostra gratitud pel vostre constant suport i fidelitat. Gràcies a vosaltres, cada dia creixem en continguts i ens encoratgeu amb més força per continuar.

PUBLICITAT

Per commemorar aquesta efemèride, recuperarem les notícies més importants de l’any 2018, any en què vam iniciar aquest projecte.

L’equip de CN

Castelló s’ofereix com a poble refugi

Era setembre de 2015 quan l’Ajuntament de Castelló moguts per les notícies que ens arribaren sobre la crisi de refugiats que es viu a Europa i a la mediterrània, es va sumar a la iniciativa de convertir-se en Ciutat-Refugi.

Hui l’Ajuntament s’ha posat a la disposició de la Generalitat Valenciana i el Govern d’Espanya per a col·laborar amb els recursos municipals al seu abast en l’atenció a les més de 600 persones refugiades que en els pròxims dies arribaran al Port de València a bord del vaixell de rescat ‘Aquarius’.

Des de l’Ajuntament de Castelló, l’Alcalde Òscar Noguera i tot l’Equip de Govern, han declarat que “Castelló és un poble solidari, que no ens podem quedar impassibles davant una situació d’emergència internacional en la qual hi ha tantes vides en joc”. És hora d’utilitzar el pla que el Govern municipal va impulsar en 2015, pla municipal d’acolliment Castelló Ciutat Refugi, per a recolzar les persones que des d’aleshores arriben a la Unió Europea fugint de la “gravíssima” crisi humanitària que estan patint diferents països.

Entre tots hem de ser capaços de trobar solucions per als milers d’éssers humans que estan intentant arribar a les nostres fronteres jugant-se les seues pròpies vides. No podem quedar-nos indiferents, amb els milers de morts a la Mediterrània, igual que, en altres moments de la nostra història, nosaltres hem necessitat ajuda, ara hi ha altres éssers humans que la necessiten.

La Declaració Universal dels Drets Humans reconeix en el seu Art14 que: “En cas de persecució, tota persona té dret a buscar asil, i a gaudir d’ell, a altres països”.

Joanjo Puertos
- PUBLICITAT -