- PUBLICITAT -

CN | Aida

Enmig del ric paisatge cultural del País Valencià, hi ha una gran varietat de tradicions, cançons i ritmes que han perdurat al llarg dels anys, passant de generació en generació. Una d’aquestes peces musicals emblemàtiques és la popular cançó “Pepito Plorava”, que ressona especialment durant el temps de Pasqua.

Amb l’arribada de la Pasqua, les tradicions locals prenen el protagonisme, i entre elles emergeix la melodia evocadora de “Pepito Plorava”. Aquesta cançó, que ha estat cantada per generacions de valencians, captura l’esperit festiu i la joia de la temporada pasqual.

PUBLICITAT

La lletra de la cançó ens narra la història de Pepito, un jove que plora perquè el seu “catxerulo” no vola. La imatge de Pepito plorant mentre intenta aixecar el seu catxerulo, és una escena familiar per a molts valencians durant el temps de Pasqua. La lletra també destaca la contrastant naturalesa de la “tarara”, que sí que vola, creant un joc rítmic i una atmosfera alegre.

A més, en el context de la Pasqua valenciana, també cal destacar la popularitat de la “Tarara de Torrella”, una altra peça musical emblemàtica i molt més antiga, que enriqueix la nostra cultura. Interpretada per xirimiter Emili Someño, i que forma part del seu disc Penyal d’Ifac, la “Tarara de Torrella” està cantada per Míriam, la filla de Pep Botifarra i Pep Botifarraés, aquesta es una dansa tradicional acompanyada de música festiva, que forma part integral de les celebracions de Pasqua en moltes localitats valencianes.

Així, mentre ens preparem per a les celebracions de Pasqua, “Pepito Plorava” i la “Tarara de Torrella” ens conviden a unir-nos i celebrar la rica herència cultural del País Valencià, recordant-nos la bellesa i l’alegria que es troben en les tradicions més simples i profundes de la nostra terra. Cal destacar que aquestes cançons no només són populars al País Valencià, sinó també en tot l’arc del Mediterrani, on continuen ressonant amb el mateix fervor i entusiasme.

Emili Someño vos convida a que gaudiu de la seua musica, i picant ací podeu baixar el disc Penyal d’Ifac.

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací