- PUBLICITAT -

 

Voldria explicar un parell de coses, que malgrat que no són responsabilitat meua m’afecten, i crec que és important que la gent les conega bé, sé que ha quedat molt llarg, demane disculpes.

Fa uns dies va eixir una comunicat de les companyes del PSPV en què parlaven de tests per a la COVID a l’Ajuntament de Castelló. Feien referència al ple del passat 21 de maig, i a uns tests serològics que havíem de fer-nos els usuaris de l’Ajuntament.

El comunicat està un poc enrevessat i ha portat vàries persones a pensar que l’Ajuntament de Castelló estava fent PCR massius entre els treballadors i membres de la corporació municipal, cosa que no és així.

PUBLICITAT

Feia dies, potser 4 o 5 dies abans del ple, en mig del desconfinament, l’alcalde ens va comunicar pel grup de whatsapp de portaveus creat per motiu de la pandèmia que des d’un òrgan superior (no recorde si Conselleria de Sanitat, administració, Diputació de València…) que els treballadors públics devien fer-se-la per a saber qui havia passat la malaltia – jo entenc per a tindre estadístiques i saber com ha afectat en un grup de treball que, com tots sabeu, ha estat tota la pandèmia atenent les persones, portant les compres a casa, o fent controls per a comprovar que tot funcionava correctament -, i que, com els regidors fem feina a l’ajuntament amb ells i atenem la població directament tant als edificis públics com quan eixim al carrer, ell ens considerava a tots (els 13 regidors) treballadors de l’Ajuntament.

-Cal entendre que aquestes dades poden ser interessants a nivell estadístic per saber com està la població castellonera en referència a persones que han passat la Covid, i saber si ens arrimem a la immunitat de grup, cosa que com imaginàvem ni de prop. I a part és interessant per a saber si persones que han estat atenent la població haguérem pogut ser un focus d’infecció treballant des de l’ajuntament, com ha passat a Sueca aquesta setmana on hi havia un treballador infectat-
De les diferències entre els testos PCR i els serològics s’ha parlat i escrit molt, però Toni Bataller, a Castelló Notícies ho explica prou bé en el seu article

‘Prova del coronavirus a Castelló , per Toni Bataller’. Bàsicament el PCR és un test molt efectiu, però car i escàs i està gairebé quasi tot en mans públiques ja que és la ferramenta que té la sanitat pública per a descartar casos, i el serològic té un cost molt menor, una eficàcia bastant menor, i serveix com he dit per saber si tens anticossos de la COVID i per tant has passat la malaltia. -Crec que és important explicar-ho perquè tots els apunts de la nota de premsa del PSPV van dirigits cap als test PCR i no serològics-. Però el que també cal entendre és que en els tests serològics el que importa no és el resultat personal sinó els col·lectius perquè ens poden donar informació de com està el poble atenent a una mostra diversa i amb contacte amb la gent com són els treballadors de l’Ajuntament, i és per això que aquests tests no són un privilegi ni molt menys perquè fent-se’l una persona és mesura per a veure si totes les persones amb les quals s’ajunta quan va a comprar, o a visitar familiars, o a portar la compra perquè són persones majors, és provable que tampoc hagen passat per la malaltia.

Per això vull recordar que ningun treballador públic, ni regidor que s’haja fet el test és un privilegiat, ni s’ha contravingut a ninguna autoritat sanitària competent ja que, primerament s’ha fet des de la mútua de l’Ajuntament, i per tant no hem col·lapsat el sistema sanitari, i és més, aquesta mesura ve just manada per aquestes autoritats superiors, ni hem anat en contra de ningun altre punt del comunicat del PSPV ja que tots ells van dirigits just en referència als test PCR (que en el moment dels tests en el sistema privat estaven a més de 150 euros, i no a 63), i que com bé podreu saber només ‘googlejant’ no tenen res a veure amb els serològics.

Per acabar, vull assenyalar que pense que tot açò ve per una confusió, i no per mala fe, i és que al ple que fa referència el comunicat ningú va preguntar quin tipus de test anaven a fer-se i simplement els companys del PP i el PSPV van informar que no anaven a fer-se la prova. Ací vos pose la transcripció, aprovada la setmana passada en l’últim ple sense ninguna correcció, ni esmena, i que també podeu veure-ho al vídeo de youtube.

La Sra. Gómez Llacer (PSOE) està en contra per lo del repartiment de proves i les dades per pobles perquè els experts així ho han recomanat per evitar ‘acossament’ i atacs. S’ha donat molta informació per Fernando Simón, i per cert, és fals que l’OMS haja recomanat fer tests, no són fiables i la sanitat es col·lapsaria, no hi ha cap estudi científic que avale els tests massius El Sr. López Vidal (PP) diu que no és veritat, l’’OMS sí que recomana els tests i no tens més que buscar en google. Sanitat s’inventa els arguments perquè no té tests. La Sra. Gómez Llàcer (PSOE), per cert, nosaltres no anem a fer-nos els tests que l’Ajuntament ens ha proposat perquè els regidors no veuen els motius de tindre un privilegi respecte a la resta de veïns i sol·licita el preu dels tests de la corporació.

La Sra. Caerols Vidal (PP) diu que no es pot parlar amb eixa seguretat, sempre parles com donant lliçons als demés. Nosaltres tampoc anem a fer-nos els tests i no donem lliçons. La Sra. Gómez Llàcer (PSOE) diu que ella parla aixina, que no es malinterprete, és la seua forma i no té que canviar.

La Sra. Caerols Vidal (PP) diu que tots tenim que pensar que podem estar equivocats, tenim que ser prudents i humils.

El Sr. Alcalde diu que votaran en contra de la moció. Tots els empleats s’han de fer-se les proves i nosaltres els regidors també formem part de l’Ajuntament i tots estem en contacte a diari. No es donen lliçons d’ètica, qui no vullga fer-se’l que no se’l faça però que no qüestione els demés.

La Sra. Caerols Vidal (PP) diu que cal que conste.

Bryan Richard
Membre de l’equip de Govern de Castelló
Regidor d’EU de Castelló de la Ribera

Notícies Relacionades:

Prova del coronavirus a Castelló , per Toni Bataller

Comunicat del Socialistes de Castelló

- PUBLICITAT -