- PUBLICITAT -

CN | Aida

Aquest passat diumenge, 7 de juliol de 2024, l’Auditori Rex de Castelló va ser testimoni d’un esdeveniment musical especial dins del projecte “Majors i Música”, impulsat per la Federació de Bandes de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i Caixa Popular. Eren les 19.30 h quan les bandes Jove i Sènior de la Societat Musical Lira Castellonera, dirigides per Víctor Gómez Monterde, van oferir un concert memorable que va destacar la importància de la música com a eina d’unió intergeneracional.

Víctor Gómez Monterde

La Societat Musical Lira Castellonera és una de les set úniques societats musicals del País Valencià seleccionades per participar en aquesta iniciativa. El projecte “Majors i Música” pretén visibilitzar i posar en valor el treball, el compromís i la dedicació de les persones majors que integren aquestes societats musicals. Aquest moviment artístic, educatiu i social és reconegut per la seua capacitat d’unir generacions al voltant de la música. La iniciativa inclou concerts i altres activitats destinades a reconéixer la importància d’aquest col·lectiu en la societat, fomentant valors com la intergeneracionalitat, la inclusió social i la integració de persones a través de la música.

Una de les característiques més destacades de les bandes de música és la relació social i col·laborativa que s’estableix entre els seus membres. Músics de totes les edats i condicions es reuneixen cada setmana per assajar i preparar els seus concerts i actuacions. En aquest ambient enriquidor i d’intergeneracionalitat, tots els músics creixen com a persones i artísticament. La FSMCV compta amb societats musicals compostes íntegrament per persones majors, així com amb bandes de majors o sèniors entre les seues unitats artístiques. Aquest projecte conjunt entre Caixa Popular i FSMCV pretén reconéixer la importància d’aquest col·lectiu en la societat, utilitzant la música com a fil conductor per unir generacions i promoure valors socials.

Banda Jove
Banda Senior

El concert es va dividir en dues parts, protagonitzades per les bandes Jove i Sènior de la Societat Musical Lira Castellonera. La Banda Jove va obrir el programa amb les següents peces:

1. Karrasketón de La Fúmiga, arranjament de José Beteta
2. Queen in Concert, arranjament de Jay Bocook
3. La Entrada (Pasdoble) de Quintín Esquembre
4. Beatles: 1964!, arranjament de Michael Brown
5. Chimo (Marxa Mora) de José María Ferrero

La segona part va estar a càrrec de la Banda Sènior, que va interpretar:

1. Suspiros de España (Pasdoble) d’Antonio Álvarez Alonso
2. Agua, Azucarillos y Aguardiente (Selecció) de Federico Chueca
3. Frenesí d’A. Domínguez, arranjament de Naohiro Iwai

Per culminar el concert, les bandes Jove i Sènior es van unir per interpretar la 5a SINFONÍA/MAMBO Núm. 5 de Beethoven/Pérez Prado, amb arranjaments de Miyagawa.

Vídeo complet del concert

L’acte va ser presentat per Vicent Climent i Lluna Climent, iaio i neta, simbolitzant la connexió intergeneracional que caracteritza aquest projecte.

Vicent Climent i Lluna Climent

Durant el concert, es va demanar la presència a l’escenari dels convidats especials: Ricardo Sales Ballester, Vicepresident de la FSMCV; Toni Aliaga Tortajada, President Comarcal de la Delegació de La Ribera Alta de la FSMCV; José Maties Díez, Responsable de Societats Musicals de Caixa Popular; i David Oliver Borràs, Director de l’Oficina de Caixa Popular d’Alberic. També va pujar a l’escenari Eliseo Pla Caldés, president de la Societat Musical Lira Castellonera.

David Oliver i Eliseo Pla es van dirigir al nombrós públic assistent, destacant la importància d’aquest tipus d’iniciatives que fomenten valors com la intergeneracionalitat i la inclusió social. A continuació, Ricardo Sales i José Maties van fer entrega de dos instruments a la Societat Musical Lira Castellonera, en reconeixement del seu esforç i dedicació.

David Oliver
Ricardo Sales i José Maties fent entrega a Eliseo Pla

Aquest esdeveniment va ser un clar exemple de com la música pot servir de pont entre generacions, creant un espai de diàleg i col·laboració on músics de totes les edats poden créixer junts, tant personalment com artísticament. Els assistents van marxar emocionats i amb l’esperança de futurs concerts que continuen posant en valor la riquesa cultural de la nostra gent.

Àlbum de fotos de Joanjo Puertos, picant ací en Flickr

Concert Banda Senior i Jove La Musica ens UneiX 2024 098

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací