- PUBLICITAT -

CN | Aida | Fotos: Joanjo Puertos

Ahir, diumenge 17 de desembre, el Mercat Municipal de Castelló va acollir amb entusiasme la Festa pel Valencià, un esdeveniment organitzat i patrocinat per l’Ajuntament de Castelló i coordinat per la Fundació La Veu del País Valencià. Aquesta celebració va commemorar el 40è aniversari de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià (LUEV) i el 10é aniversari de Diari La Veu del País Valencià, un projecte comunicatiu nascut en Castelló.

Amb la conducció de l’animador de xarxes socials Cabrafotuda, l’esdeveniment va ser un èxit amb la participació activa del nombrós públic assistent. L’alcaldessa de Castelló, Horte Gómez i Llácer, el regidor de Cultura, Richard Garrigues, i altres figures importants de col·lectius i institucions del País Valencià van prendre part en aquesta jornada especial.

PUBLICITAT

El coordinador de La Veu dels Llibres, Víctor Labrado, i el fundador i editor de Diari La Veu, Moisès Vizcaino Garrido, també van intervindre, acompanyats de tot l’equip que actualment treballa en La Veu. En l’esdeveniment van estar presents la presidenta de la Mancomunitat de la Ribera Alta i alcaldessa de Senyera, Paqui Momparler Orta; l’alcaldessa de la Pobla Llarga i diputada, Neus Garrigues Calatayud, i la presidenta del Consell Valencià de Cultura, Dolors Pedrós.

Un dels punts àlgids de la celebració va ser la commemoració de la LUEV, aprovada el 23 de novembre del 1983 a la ciutat d’Alacant. Representants d’entitats com Escola Valenciana, Plataforma per la Llengua, Intersindical Valenciana, El Tempir, Maestrat Viu, Òmnium Cultural, Edicions Bromera, Decidim, Juga en Valencià, Reciprocitat Ara!, Esmorzars de la Terra, Sindicat de Treballadores i Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià (STEPV), Sindicat de Treballadores i Treballadors de l’Ensenyament de les Illes Balears (STEI)…, entre altres, van llegir fragments d’aquesta llei crucial per a la defensa i promoció de la llengua valenciana.

Amb la presència del voltant de 200 persones, la festa va incloure actuacions destacades com la del raper Malparlat i cal destacar els artistes locals Rafa Estrada, cantautor, i Eduard Benetó, rapsode. El públic va gaudir d’una experiència cultural única, acompanyada de vermut i picadeta.

L’ajuntament va aprofitar l’ocasió per a recordar els esforços per fer de Castelló un municipi compromés amb la llengua valenciana, amb la implementació del Reglament Municipal d’Ús del Valencià el 1997, impulsant la recuperació i fomentant l’ús del valencià en tots els àmbits de la vida ciutadana.

La Festa pel Valencià va ser una oportunitat per a la comunitat de Castelló de mostrar el seu suport a la llengua i la cultura valencianes, consolidant així el compromís continu amb la preservació i promoció d’aquest ric patrimoni.

Clicant ací podeu veure l’àlbum complet de fotos de Joanjo Puertos.

Festa pel Valencià 40 LUEV 10 anys DLV

Flickr Album Gallery Pro Powered By: wpfrank
- PUBLICITAT -