- PUBLICITAT -

Sant Norbert

CN | Xavier Martí

El 6 de juny de 1982 va faltar monsenyor Josep Hervàs i Benet, un valencià natural de Puçol que fou bisbe auxiliar de València i, després, bisbe de Mallorca i de Ciudad Real, successivament. En la seua època fou molt conegut perquè va iniciar i impulsar els “Cursillos de cristiandad”.

Hui és Sant Norbert, fundador de l’orde premonstratenc (s. XII), i Sant Marcel·lí Champagnat (1789-1840), prevere francés que va fundar l’Institut de Germans Maristes de l’Ensenyança.

En l’evangeli de hui un escriba o mestre de la Llei s’acosta a Jesús i li pregunta de bona fe: «¿Quin és el primer manament de tots?». L’escriba ja devia saber la resposta, però la diferència respecte a altres personatges anteriors és que se la creu.

Evangeli Mc 12,28b-34

No hi ha cap altre manament més gran que estos

Lectura de l’evangeli segons sant Marc

En aquell temps, u dels mestres de la Llei es va acostar a Jesús i li va fer esta pregunta: «¿Quin és el primer manament de tots?»

Jesús li va respondre: «El primer és: “Escolta, Israel: El Senyor és el nostre Déu, el Senyor és l’únic. Ama el Senyor, el teu Déu, amb tot el cor, amb tota l’ànima, amb tot el pensament, amb totes les forces”. El segon és: “Ama els altres com a tu mateix”. No hi ha cap manament més gran que estos».

El mestre de la Llei li va replicar: «Molt bé, mestre. Tens raó quan dius que “Déu és l’únic i que no n’hi ha cap altre fora d’ell. I que amar-lo amb tot el cor, amb tot el pensament i amb totes les forces”, i “amar els altres com a u mateix” és millor que tots els sacrificis i tots els holocaustos». Jesús, en sentir esta resposta tan sàvia, li va dir: «No estàs lluny del Regne de Déu». I no es va atrevir ningú a fer-li més preguntes… continuar llegint

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací