- PUBLICITAT -

Diumenge VI de Pasqua / Cicle B

L’Església valenciana celebra hui la Pasqua del Malalt. En la seua carta setmanal, l’arquebisbe Enric Benavent ens recorda que “En el cas dels malalts, les paraules, si no van acompanyades per una proximitat plena de compassió i de tendresa, poden semblar inautèntiques”.

La ciutat de Castelló de la Plana hui li fa festa a la seua patrona, la Mare de Déu del Lledó, i clausura l’Any Jubilar celebrat amb motiu del centenari de la coronació canònica de la seua imatge.

Tant la segona lectura com l’evangeli d’este diumenge són de sant Joan i tracten sobre l’amor. “Déu és amor”, diu la primera carta de Sant Joan. “Estimeu-vos els uns als altres com jo vos he estimat”, diu l’evangeli.

Evangeli Jo 15,9-17

Ningú té un amor més gran
que el qui dona la vida pels seus amics

Lectura de l’evangeli segons sant Joan

En aquell temps, Jesús va dir als deixebles:

«Jo vos estime tal com el Pare m’estima. Mantingueu-vos en el meu amor. Si guardeu els meus manaments, vos mantindreu en el meu amor, tal com jo guarde els manaments de mon Pare i em mantinc en el seu amor.

Vos he dit açò per a que la meua alegria siga en vosaltres, i la vostra alegria siga ben plena.

Este és el meu manament: que vos estimeu els uns als altres com jo vos he amat. Ningú té un amor més gran que el qui dona la vida pels seus amics. Vosaltres sou els meus amics si feu el que jo vos mane. Ja no vos dic servents, perquè el servent no sap què fa el seu amo. A vosaltres vos he dit amics, perquè vos he fet saber tot allò que he sentit de mon Pare.

No sou vosaltres, els qui m’heu elegit; soc jo qui vos he elegit i vos he confiat la missió d’anar per totes parts i donar fruit, un fruit que durarà per sempre. I tot allò que demanareu al Pare en nom meu, ell vos ho donarà. Açò vos mane: que vos estimeu els uns als altres»… continuar llegint

- PUBLICITAT -