- PUBLICITAT -

Santa de Joana d’Arc

CN | Xavier Martí

Hui fa 70 anys que es va celebrar a Castelló (la Ribera Alta) la festa a la Puríssima, organitzada per la congregació de Filles de Maria. Amb este motiu van distribuir el fullet adjunt amb la pregària de l’Any Marià que va redactar el papa Pius XII.

Hui és Santa Joana d’Arc, la Donzella d’Orleans, patrona de França. Creients i no creients: si no heu vist el film La Passion de Jeanne d’Arc (1928), de Carl Theodor Dreyer, ja tardeu. És una de les joies del cinema mut.

Hui fem memòria d’un matrimoni de sants que va tindre quatre fills sants. Probablement no s’ha vist mai tanta santedat junta en una sola família. Es tracta de sant Basili i santa Emèlia; i els fills: Basili el Gran, Gregori de Nissa, Pere de Sebaste i Macrina. Ens hem de situar en la Capadòcia del segle IV.

D’altra banda, heu de felicitar els Ferrans perquè hui és Sant Ferran, aquell que fou rei de Castella i Lleó.

L’evangeli de hui narra la curació del cego Bartimeu.

Evangeli Mc 10,46-52

Rabuni, feu que m’hi veja

Lectura de l’evangeli segons sant Marc

En aquell temps, Jesús va eixir de Jericó amb els deixebles i amb molta gent. Vora el camí estava assentat, demanant almoina, un cego que es deia Bartimeu. Quan sentídir que passava Jesús de Natzaret, començà a cridar: «Fill de David, Jesús, tingueu compassió de mi».

Molts el renyien per a fer-lo callar, però ell cridava cada volta més fort: «Fill de David, tingueu compassió de mi». Jesús va parar i va dir: «Crideu-lo». Ells cridaren el cego i li digueren: «Anima’t i vine, que et crida». El cego va tirar la capa, s’alcà d’un bot i s’acostà a Jesús. Jesús li preguntà: «¿Què vols que faça per tu?» Ell respongué: «Rabuni, feu que m’hi veja». Jesús li digué: «Ves, la teua fe t’ha salvat». A l’instant s’hi veia, i el seguia pel camí.

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací