- PUBLICITAT -

Santíssima Trinitat

CN | Xavier Martí

El diumenge següent de Pentecosta se celebra la solemnitat de la Santíssima Trinitat. Ja ho sabeu: tres persones distintes, un únic Déu verdader. El Déu cristià és relació, comunicació, comunitat. En la nostra església hi ha una imatge de la Trinitat on podeu vore les caretes dels germans Filiberto i Pasqual Franco Benetó en els angelets. La va donar la mestra Matilde Soro Català el 20 de maig de 1951. La imatge es trobava en la capella de la Puríssima i ara es troba en l’antiga sagristia.

I esta solemnitat ens porta a recordar els religiosos i religioses de vida contemplativa (Dia pro Orantibus), persones que es dediquen especialment a l’oració. Precisament el nostra arquebisbe, en la seua carta setmanal, ens diu que “La meta de l’oració no consistix a buscar-se a un mateix, ni tan sols desitjar aconseguir una pau a través d’un autocontrol dels propis sentiments. No és el propi jo, sinó Déu i la seua voluntat, el que es vol arribar a conéixer i aprendre a fer vida pel camí de l’amor”.

Hui és també Sant Felip Neri (1515-1595), prevere italià que va fundar l’Oratori a Roma, en el qual es practicaven constantment les lectures espirituals, el cant i les obres de caritat. De l’antic Oratori de Sant Felip Neri a València va formar part el prevere castellonenc Gaspar Tahuenga (s. XVII). Actualment a València hi ha el Centre Pare Tosca – Amics de l’Oratori (Plaça de Sant Felip Neri, 11 baix), un lloc on es prega i se celebra missa en valencià.

PUBLICITAT

L’evangeli de hui ens recorda que som batejats “en el nom del Pare, i del Fill, i de l’Esperit Sant”… continuar llegint

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací