- PUBLICITAT -

Dimarts XII

CN | Xavier Martí

Tots hem tingut alguna experiència d’esta classe: hem fet alguna cosa per algú i no ho ha valorat; hem oferit una cosa a algú i no sap què fer-se amb ella o fins i tot la desprecia. Jesús ens aconsella: “No tireu les vostres perles als porcs, perquè les xafaran, i encara es giraran contra vosaltres i vos faran a trossos”. Sé que alguna o algú s’estarà dient: “Això m’ha passat a mi!”. Fem cas al Nostre Senyor i ens estalviarem temps i diners.

Però…

Ara continuem llegint l’evangeli de hui: “Feu als altres tot allò que voleu que ells vos facen“. Açò és una regla d’or, fàcil d’entendre i fàcil d’aplicar. Vols que et respecten, respecta! Vols que et saluden, saluda! I aixina, tot. Però, com que en el món hi ha de tot, n’ix un que diu: “Jo no vullc que em saluden, per tant, no tinc obligació de saludar”. Ja la tenim! El Nostre Senyor hauria d’haver dit: “Feu als altres tot allò que creieu que volen que els facen i que correspon a la dignitat humana”. Crec que això és el que volia dir Jesús. No?

Per tant, fes el favor de saludar els altres, perquè, fins i tot en el cas que siguen d’eixos que no valoren les perles, no són porcs: són persones. I qui diu saludar diu respectar, escoltar, atendre, comprendre…

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací