- PUBLICITAT -

Divendres VII del Temps Ordinari

Hui és Santa Maria Auxiliadora, una advocació de la Mare de Déu molt popular gràcies, sobretot, a Don Bosco. El títol de “Maria, auxili dels cristians” forma part de les lletanies de Maria. Se li ha dedicat una parròquia a Alacant, a Algoda-Matola, a Borriana, a València i a Algemesí. En esta última se celebra missa en valencià cada dia de l’any.

Alguns consideren que l’evangeli de hui és un argument bíblic contundent no solament contra el divorci sinó contra qualsevol classe de separació matrimonial. Per a altres resulta difícil d’acceptar si prenem en consideració de quina pasta estem fets els humans. He de confessar que este text sempre m’ha causat perplexitat. En tot cas, no gosaré jo censurar el Nostre Senyor.

En canvi, sí que puc dir, a partir dels mínims estudis teològics que tinc, que el text s’ha d’entendre en el context de les contínues controvèrsies de Jesús amb els fariseus, uns piadosíssims senyors als quals el Senyor els retrau constantment la seua durea de cor. Els cristians no hauríem de patir també esta malaltia. Per acabar, només recordaré que el papa Francesc ha permés les benediccions de parelles en situacions irregulars amb certes condicions… continuar llegint

PUBLICITAT
- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací