- PUBLICITAT -

Els maldecaps de cada dia

CN | Xavier Martí

Hui fem memòria de tres grans personalitats del cristianisme: sant Paulí de Nola (353-431), sant Joan Fisher (1469-1535) i sant Tomàs More (1478-1535). Del primer es diu que va inventar les campanes. Els altres dos foren executats per haver-se oposat al rei Enric VIII d’Anglaterra. Tomàs More fou un gran humanista, l’autor d’Utopia, entre altres obres.

L’evangeli de hui, que forma part del sermó de la muntanya, és un dels meus preferits. Sempre li he vist un cert punt naturista. Ens invita a imitar les aus del cel i els lliris del camp, que són alimentats i vestits “naturalment” per Déu.

Mar, Oceano, Gaviotas, Aves

A banda d’això, l’assumpte central és que hem de superar esta tendència natural que tenim d’inquietar-nos pel demà, i posar la nostra confiança en Déu. Este evangeli no és apte per a gent malfaenera, negligent o temerària. En la literatura d’autoajuda ha tingut èxit esta màxima: “No cal preocupar-se, sinó ocupar-se”. I és poc més que un joc de paraules. Podríem dir també: “No cal predisposar, sinó disposar”, “No cal predominar, sinó dominar”, etc. I és que ocupar-se o fer-se càrrec no lleva l’ànsia automàticament.

Llegiu l’evangeli i ja em direu.

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací