- PUBLICITAT -

Dilluns de la setmana IV de Pasqua

En l’evangeli de hui trobem de nou la imatge de Jesús com a bon pastor (model de pastor o pastor modèlic, han gosat traduir alguns).

Hui és el Dia Internacional de la Mare Terra. No és una festa religiosa, però els cristians i les cristianes podríem celebra-la llegint alguns dels múltiples textos que el papa Francesc ha dedicat a la cura de la creació, especialment l’encíclica Laudato si’ (p. ex. 1-2.66-68)

D’altra banda, El 22 d’abril de 1866 va nàixer a València Joan Josep Laguarda i Fenollera, bisbe d’Urgell (i, per tant, copríncep d’Andorra), Jaén i Barcelona.

Evangeli Jo 10,1-10

PUBLICITAT

Jo soc la porta per a entrar a les ovelles

Lectura de l’evangeli segons sant Joan

En aquell temps, Jesús va dir:

«Vos ho dic de veres: el qui no entra per la porta al corral de les ovelles, sinó que salta per un altre lloc, és un lladre o un bandoler; però el qui entra per la porta és el pastor de les ovelles: el guarda li obri la porta, i les ovelles escolten la seua veu; crida les seues ovelles pel seu nom i les fa eixir. Quan ja ha tret les seues ovelles, va davant d’elles, i les ovelles el seguixen, perquè coneixen la seua veu. A un estrany, no el seguirien, sinó que li fugirien, perquè desconeixen la veu dels estranys».

Jesús els parlava d’esta manera, però ells no entenien què volia dir; per això va afegir:

«Vos ho dic de veres: jo soc la porta de les ovelles. Tots els qui han vingut primer que jo eren lladres o bandolers, per això les ovelles no els feren cas. Jo soc la porta. El qui entre passant per mi se salvarà, podrà entrar i eixir lliurement i trobarà pasturatge. El lladre només ve a robar, a matar i a destruir. Jo he vingut per a que les ovelles tinguen vida, i la tinguen en abundància»… continuar llegint

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací