- PUBLICITAT -

Més enllà del ressentiment

CN | Xavier Martí

En primer lloc, vos informaré sobre la segona part del cas Lutgarda Daràs. En el retall de premsa adjunt podreu llegir la part negativa i la part positiva de la notícia. La negativa és que Lutgarda va morir el dia 22 d’abril de 1914 a causa de les ferides que li va produir l’assaltant. La positiva, que van identificar el lladre i homicida. Corre la brama que el van trobar prompte perquè la víctima va poder escriure, abans de quedar inconscient, amb la seua pròpia sang, el nom de l’agressor. La versió de la premsa és una altra.

Lutgarda estava casada Amb José Penalva Reig. Em diuen que la família Penalva Daràs no va guardar ressentiment contra la família de l’homicida.

I és molt lloable anar més enllà del ressentiment. És lloable i saludable. Fàcil no és, tot s’ha dir. En tot cas, un cristià amb ressentiment és com un cercle quadrat. L’evangeli de hui (continuem amb el sermó de la muntanya), parla de superar l’odi, de perdonar, però també d’anar més enllà del perdó. El papa Francesc comenta este passatge, diu: “El mal es venç amb el bé, el pecat es venç amb esta generositat, amb esta força. El ressentiment és lleig. Tots sabem que no és una cosa menuda”. [Llegiu l’evangeli i el comentari ací]

Retall de premsa de El Pueblo, 24 d’abril de 1914.

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací