- PUBLICITAT -

Santa Maria Micaela

CN | Xavier Martí

¿Heu sentit parlar del ball de Sant Vit? Segur que sí. Segons DNV és una “Malaltia nerviosa en què els músculs tenen un moviment irregular i convulsiu”. I ¿qui era sant Vit? Vit (o Vitus o Guiu) fou un màrtir italià del segle IV o V que va gaudir d’un culte extraordinari durant l’edat mitjana. És invocat contra les malalties nervioses.

Font: es.wikipedia.org/

A la diòcesi de València especialment fem memòria de santa Maria Micaela del Santíssim Sagrament. Era vescomtessa de Jorbalán, però no la van fer santa per això. Era madrilenya però és venerada sobretot a València perquè ací va fundar en 1858 una comunitat de l’Institut d’Adoratrius del Santíssim Sagrament i de la Caritat. Estes religioses treballen per tornar la dignitat a altres dones que són explotades, maltractades o marginades. El cos de la santa reposa a València.

L’evangeli de hui insisteix que hem de ser sincers i honestos: “Que el vostre sí siga un sí i el vostre no un no”. Més clar, aigua.

Evangeli Mt 5,33-37

Jo vos dic: No jureu mai

Lectura de l’evangeli segons sant Mateu

En aquell temps, Jesús digué als deixebles:

«També sabeu que als antics els manaren: “No trenques els juraments”. I també: “Complix tot allò que has jurat en nom del Senyor”. Però jo vos dic: No jureu mai: ni pel cel, que és el tron de Déu, ni per la terra que és la banqueta dels seus peus, ni per Jerusalem, que és la ciutat del gran Rei, ni pel teu cap, ja que no pots fer tornar blanc o negre ni un sol dels teus cabells. Que el vostre sí siga un sí i el vostre no un no. Tot el que es diu de més és cosa del Maligne»… continuar llegint

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací