- PUBLICITAT -

Sant Antoni de Pàdua

CN | Xavier Martí

Hui fem memòria de sant Antoni de Pàdua (1195-1231), prevere i doctor de l’Església. L’anomenem ‘de Pàdua’ per la ciutat italiana on va morir, però va nàixer a Lisboa. És un sant molt popular, entre altres coses perquè era franciscà, i els franciscans, d’entrada, es fan de voler. A l’església de Castelló té altar i imatge a la capella de la Puríssima. Fou un dels primers seguidors de sant Francesc d’Assís. Canten els goigs:

“Sant Antoni, amic i guia,
font immensa de bondat:
Regaleu-nos l´alegria
de la vostra caritat”.

Església de Castelló

D’altra banda, continuem amb el sermó de la muntanya. Jesús ens invita a la pau i a la reconciliació. A propòsit d’este evangeli, el papa Francesc comenta: “que [Déu] ens ensenye a reconciliar-nos entre nosaltres; i també, que ens ensenye a arribar a un acord fins al punt que pugam fer-ho”.

Sant Antoni de Pàdua

Evangeli Mt 5,20-26

Qui es baralle amb el seu germà, serà reu davant del tribunal

Lectura de l’evangeli segons sant Mateu

En aquell temps, Jesús va dir als seus deixebles:

«Jo vos dic que, si no sou més justos del que ho són els mestres de la Llei i els fariseus, no entrareu al Regne del cel.
Ja sabeu que als antics els manaren: “No mates”, i tot aquell que mate serà reu davant del tribunal. Però jo vos dic: Qui es baralle amb el seu germà, serà reu davant del tribunal. Qui l’insulte, serà reu davant del Sanedrí; i qui el maleïxca, acabarà en el foc de l’infern.
Per això, si en el moment de presentar l’ofrena en l’altar, recordes que un germà teu té alguna cosa contra tu, deixa l’ofrena davant de l’altar, i ves primer a fer les paus amb el germà. Ja tornaràs després a presentar l’ofrena.

Si algú et porta al jutjat, mentres hi aneu, enteneu-vos de seguida, abans que et pose en mans del jutge, i el jutge en mans dels guardes, i et tanquen en la presó. T’ho dic de veres: Una vegada allí, no n’eixiràs fins que no hages pagat l’últim cèntim»…continuar llegint

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací