- PUBLICITAT -

Diumenge VII de Pasqua

Hui celebrem la Mare de Déu dels Desemparats, patrona principal de la ciutat de València i de la Comunitat Valenciana. També és patrona de molts llocs valencians, com la Pobla Llarga, Tossalnou i Alginet. Joan Fuster (sí, Joan Fuster) li va escriure tres sonets; l’últim acaba així:

Apliqueu a la nostra solitud
una ajuda de dons i de saó!
Tot el que caminant havem perdut
se’ns multiplicarà en alta cançó.

Car junt a Vós, Senyora, no hi ha nit
sense un estel constant o un prec florit.

L’arxidiòcesi de València celebra també hui la Jornada de “València Missionera”, en la qual es recorda i realça el treball que els missioners i missioneres valencians realitzen. Actualment hi ha 128 valencians en terres de missió, a Angola, Xile, Mèxic, Nicaragua, Sud-àfrica, Veneçuela, Argentina, Brasil, Guatemala, República Dominicana i Perú.

Hui és Sant Pancraci (o Pancraç), un adolescent que va morir màrtir a Roma en el segle IV. Era el patró de la colònia fabril del Canyar (a Castelló). Heu de saber que a la fàbrica de paper vivien vora un centenar de persones. Fins i tot tenien escola. I també feien les seues festes en el mes de juliol, que dedicaven a Sant Pancraç.

* * * * *

Evangeli Jo 19,25-27

Ací teniu el vostre fill. Ací teniu la vostra mare

Lectura de l’evangeli segons sant Joan

En aquell temps, prop de la creu de Jesús estaven sa mare, la germana de sa mare, Maria la de Cleofàs, i Maria, la Magdalena. Jesús, veient sa mare i, al costat d’ella,
el deixeble que tant volia, digué a sa mare: — «Dona, ací teniu el vostre fill.» Després digué al deixeble: — «Ací teniu la vostra mare.» I, des d’aquella hora, el deixeble la va acollir en sa casa… continuar llegint

Programa de festes.

- PUBLICITAT -