- PUBLICITAT -

Sant Bernabeu, apòstol

CN | Xavier Martí

Hui fem memòria de sant Bernabeu, un missioner cristià que fou considerat apòstol pels primers Pares de l’Església. Va introduir a sant Pau entre els cristians i va participar en el concili de Jerusalem. Bernabeu (o Bernabé) és el sobrenom en arameu que li donaren els altres apòstols, i significa “fill de consolació” o “fill de la profecia”. Abans s’anomenava Josep. És més probable que conegau algú amb el cognom Bernabeu que no amb el nom Bernabé o Bernabeu. Ja sabeu que molts noms de llinatge són noms personals.

El passatge evangèlic de hui és del sermó de la muntanya. És aquell on Jesús ens diu que som la sal de la terra i la llum del món. El papa Francesc comenta al respecte: “amb una vida santa donarem “sabor” als diferents ambients i els defendrem de la corrupció, com ho fa la sal; i portarem la llum de Crist amb el testimoni d’una caritat genuïna”.

Evangeli Mt 5,13-16

Vosaltres sou la llum del món

PUBLICITAT

Lectura de l’evangeli segons sant Mateu

En aquell temps, Jesús va dir als seus deixebles:

«Vosaltres sou la sal de la terra. Si la sal ha perdut el gust, ¿com continuarà salant? Ja no servix per a res més que per a tirar-la al carrer i que la xafe la gent.

Vosaltres sou la llum del món. Un poble dalt d’una muntanya, no es pot amagar. Tampoc, quan algú encén un cresol, no el posa davall d’una mesura, sinó en un lloc alt, i fa llum a tots els de casa. Igualment ha de resplandir la vostra llum davant de la gent; així voran les vostres bones obres i glorificaran el vostre Pare del cel»… continuar llegint

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací