- PUBLICITAT -

Les benaurances

CN | Xavier Martí

L’evangeli de hui, de Mateu, és el començament del sermó de la muntanya. Esta llarga predicació de Jesús (són tres capítols) s’inicia amb les benaurances. Es tracta de 9 versicles que comencen amb la paraula “Benaurats” o “Feliços” (en grec “makarioi). La benaurança és un gènere literari bíblic. P. ex., “Feliç aquell que no es guia pel consell dels malvats” (Salm 1,1). En este passatge expressen la felicitat que podem esperar de Déu si seguim a Jesucrist. P. ex., “Feliços els compassius: Déu els compadirà”. Ha dit el papa Francesc que “Les benaurances contenen la “carta d’identitat” del cristià ―és el nostre carnet d’identitat―, perquè dibuixa el rostre de Jesús, la seua forma de vida”.

Evangeli Mt 5,1-12

Feliços els pobres en l’esperit

Lectura de l’evangeli segons sant Mateu

PUBLICITAT

En aquell temps, en vore Jesús les multituds, pujà a la muntanya, es va assentar i els deixebles se li acostaren. Llavors es posà a parlar i els instruïa dient:
«Feliços els pobres en l’esperit: d’ells és el Regne del cel. Feliços els qui ploren: Déu els consolarà. Feliços els humils: ells posseiran la terra. Feliços els qui tenen fam i set de ser justos: ells seran assaciats. Feliços els compassius: Déu els compadirà. Feliços els nets de cor: ells voran a Déu. Feliços els qui treballen per la pau: Déu els reconeixerà com a fills. Feliços els perseguits pel fet de ser justos: d’ells és el Regne del cel. Feliços vosaltres quan, per causa meua, vos ofendran, vos perseguiran i escamparan contra vosaltres tota classe de calúmnies: alegreu-vos-en i feu festa, perquè la vostra recompensa és gran en el cel. També van perseguir els profetes que vos han precedit»… continuar llegint

Font de la imatge: https://www.catalunyareligio.cat – Les benaurances, llavors de resurrecció, per Josep-Miquel Bausset

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací