- PUBLICITAT -

Castelló s’uneix al projecte cultural “Estellés als Pobles” que commemora el centenari del naixement del reconegut poeta valencià Vicent Andrés Estellés

CN | Aida

El programa abastarà a quaranta municipis i tres universitats públiques, buscant difondre la destacada obra literària d’Estellés i la seua contribució a la poesia valenciana contemporània.

Teatre Ideal, ‘Tot Estellés’ – foto Joanjo Puertos

El projecte va ser presentat a la Casa de Cultura de Burjassot, marcant l’inici d’una iniciativa cultural que homenatjarà el “principal renovador de la poesia valenciana contemporània”.

Vicent Andrés Estellés, considerat el millor poeta valencià des d’Ausiàs March i Joan Roís de Corella, serà l’eix central d’activitats culturals que es duran a terme al llarg de 2024. La plataforma “Estellés als Pobles” coordinarà esdeveniments com a concerts, teatre, dansa, lectures, recitals, audiovisuals i exposicions.

PUBLICITAT
Vicent Andrés Estellés

Cada municipi i universitat participant tindrà autonomia per a desenvolupar activitats segons les seues preferències, mentre que la plataforma coordinarà esdeveniments conjunts que s’anunciaran pròximament.

La iniciativa “Estellés als Pobles” estructurarà les activitats entorn de tres línies de treball: “Estellés als Pobles”, “Estellés al país” i “Estellés a les xarxes”. S’insta a Castelló i als ajuntaments participants a aprovar una moció en sessió plenària per a declarar l'”Any Cultural Estellés” i brindar suport administratiu i institucional al projecte.

Entre altres municipis participants a part de Castelló es troben Aielo de Malferit, Alboraia, Alcoi, Aldaia, Algemesí, Almassora, Almenara, Alzira, Banyeres de Mariola, Benifaió, Bocairent, Carcaixent, Corbera, Dénia, Gandia, el Genovés, l’Eliana, Llíria, Manises, Montcada, Monòver, l’Olleria, Ondara, Paiporta, Petrer, Picanya, Picassent, Potries, el Puig de Santa Maria, Quart de Poblet, Sagunt, Santa Pola, Silla, Sueca, la Vall d’Uixó, Vilafranca, Villena, Vinaròs i Xàtiva, a més de les universitats d’Alacant, Jaume I de Castelló de la Plana i la Universitat de València.

Estellés – youtube

Centenari Estellés

El centenari d’Estellés va tenir el seu tret d’eixida a Burjassot el passat dia 17 de gener. La plataforma cívica Cent Estellés és la que s’està encarregant d’actuar com a actor dinamitzador de l’aniversari del naixement del poeta. L’entitat va fer públic un web on aniria penjant totes les activitat que es desenvoluparan al llarg del 2024 per a commemorar l’efemèride.

Font: diarilaveu.cat

- PUBLICITAT -