- PUBLICITAT -

 

El dia 13 d’octubre es presenta el cd de les obres pera violí i piano del castellonenc Francesc Benetó

El violinista portugués Nuno Soares i el pianista rus Youri Popov venen expressament a Castelló a oferir-nos el fruit del seu treball. Bernardo Adam Ferrero presentarà la primera gravació de l’obra de Francesc Benetó en un acte d’accés lliure que se celebrarà a l’Auditori Municipal Rex.

Els veïns i les veïnes de Castelló podran veure per fi el resultat del treball profund d’investigació que Nuno Soares ha dut a terme en els últims anys per tal de recuperar el llegat que ens va deixar el el violinista i compositor Francesc Benetó, fill il·lustre de Castelló. El pròxim dia 13 d’octubre es presentarà al públic castellonenc i valencià a l’Auditori Municipal Rex, a partir de les 19.30 h., Francisco Benetó, obres completes per a violí i piano, el disc compacte que recull el primer registre complet de l’obra per a violí i piano del nostre paisà. Amb esta finalitat vindran expressament des de Portugal els intèrprets de la versió, Nuno Soares i Youri Popov, els quals tocaran en directe algunes de les peces del disc.

PUBLICITAT

Nuno Soares és concertista i professor de l’Escola Profissional de Música de Espinho i en la Universidade de Aveiro. I Youri Popov és professor acompanyador en l’Escola Superior de Artes Aplicadas do Instituto Politécnico de Castelo Branco i en la Universidade de Aveiro.

Bernardo Adam Ferrero, compositor, director i historiador de la música valenciana, presentarà l’edició del disc i ens parlarà sobre l’insigne compositor i sobre la seua obra. Adam Ferrero ja el va esmentar en la seua gran obra 1000 músicos valencianos, i fa referència al seu virtuosisme i a les seues composicions.

El disc, que fou gravat en març de 2016 als estudis de la Universidade de Aveiro, inclou 13 peces del compositor nascut al carrer Major de Castelló, moltes de les quals vam poder escoltar en primícia al Teatre Ideal el 12 de març de 2016. Els intèrprets de les obres són els mateixos d’aquell concert memorable de fa dos anys i mig: Nuno Soares i el pianista rus Youri Popov. L’edició va acompanyada d’un llibret en portugués, valencià i anglés on Nuno presenta la biografia del compositor i un comentari de cada peça.

L’edició del disc ha sigut possible gràcies al patrocini de la Societat Musical Lira Castellonera, al Molt Il·lustre Ajuntament de Castelló i al Departamento de Comunicação e Arte da Universidade de Aveiro. Els assistents a l’acte podran adquirir el CD al vestíbul de l’Auditori Municipal.

Amb la presentació d’este disc culmina la segona fase del projecte de recuperació i divulgació de l’obra compositiva de Francesc Benetó (1877-1945), probablement el castellonenc més internacional de tots els temps. El projecte ha d’acabar amb l’edició impresa de les partitures de totes les obres que Nuno Soares ha pogut recuperar del compositor esmentat.

Francesc Benetó fou una figura de gran relleu a Portugal en la primera meitat del segle XX i va ser responsable de la introducció d’obres de referència del repertori violinístic a Portugal. A banda d’estes peces per a violí i piano, cal dir que Benetó és autor també de transcripcions per a violí i piano i per a violí i orquestra de corda; de 6 Caprichos per a violí; i d’una peça per a viola i piano.

- PUBLICITAT -