- PUBLICITAT -

 

Durant la passada setmana va tenir lloc al nostre poble la quarta mobilitat del projecte Erasmus+ KA201 Social Media Addiction, Social Life’s Extinction. Una iniciativa coordinada per la seu Nacional d’Educació a la Província de Kahramanmaraş (Turquia), que compta amb la participació del Col·legi Hernández, la Mancomunitat de la Ribera Alta i el centre 36,6 Competence de la ciutat polonesa de Lodz.

El desenvolupament de les noves tecnologies ha introduït un nou mitjà de comunicació al segle XXI: les xarxes socials. Es tracta de plataformes tecnològiques que faciliten la creació i l’intercanvi d’informació, idees, interessos professionals i moltes altres formes d’expressió a través de comunitats virtuals. El seu ús s’ha estès ràpidament, convertint-se actualment en un dels principals mitjans de comunicació. El temps dedicat a les xarxes socials creix diàriament i se’ns presenta ara una nova problemàtica social, física i psicològica, sota el concepte d’addicció a les xarxes socials.

PUBLICITAT

L’equip del projecte va tenir l’oportunitat de visitar les recentment renovades instal·lacions de l’Ajuntament per tractar el tema amb Òscar Noguera, alcalde de la localitat. Es va dur a terme una reunió molt fructuosa, on s’assentaren les bases de futures col·laboracions en Projectes Internacionals d’Educació entre les institucions.

La següent mobilitat serà a Turquia, on es continuarà treballant amb l’objectiu de donar a conèixer els efectes nocius d’aquesta nova addicció. L’enfocament bàsic serà la protecció dels joves fent ús de metodologies actives, a través de l’organització de les anomenades “activitats fora de línia”, que mantindran l’alumnat i les seues famílies allunyats dels dispositius electrònics durant unes hores al dia.

Col·legi Hernández

- PUBLICITAT -