- PUBLICITAT -

 

Des de l’IES Vicente Gandia em fan arribar una entrevista feta a Jacint Lafont, professor de Tecnologia del nostre centre que ha estat elaborant mascaretes durant el confinament per a donar-les a sanitaris.

Com va sorgir la iniciativa?

Quan va començar l’estat d’alarma, molts sanitaris reclamaven la manca de material, als mitjans de comunicació, va aparéixer una notícia referent a un grup de persones que tenien impressores 3D i que estaven considerant la possibilitat de fabricar respiradors.

PUBLICITAT

Vam entrar a la seua pàgina web i ens vam inscriure per a participar, una setmana més tard, semblava que allò seria una mica inviable i vam conéixer que un altre grup de gent havia començat a agrupar-se per tal de fabricar mascaretes de protecció per als sanitaris (Coronavirus Makers) i vam decidir participar.

Pots resumir com va ser el procés i indicar el temps de fabricació de cadascuna?

El grup Coronavirus Makers s’organitza mitjançant l’APP telegram, per a unir-te has d’indicar de quina província ets i et fiquen dins del grup de la teua província.

A la capçalera del grup, hi ha unes normes que s’han de llegir a l’entrar al grup. En aquestes normes, es troben els enllaços a webs on s’allotgen els models oficials (aprovats per indústria i sanitat) i les configuracions estàndard per a la impressora.

Un cop tens el model, el carregues a la impressora i fas la primera impressió amb la configuració que et donen. A partir d’ací ja es tracta de reconfigurar la impressora per tal d’aconseguir el millor resultat en el mínim temps, ja que cada impressora és diferent, la impressió en 3D requereix que la impressora estiga ben afinada.

En el nostre cas la impressora fa una pantalla cada 3h en el model de la comunitat valenciana.

La impressora ha treballat durant un mes i mig de 8 del matí a 2 de la matinada. Entre 5 i 6 pantalles al dia.

A quins hospitals o centres han sigut donades?

S’han enviat pantalles als següents hospitals

Hospital de la Ribera
Lluís Alcanyís de Xàtiva
Hospital de Requena.
Hospital d’Almansa
La Fe
També s’han fabricat pantalles per al centre ocupacional de Xàtiva
Comerços
Escoles de Novetlè, l’Alcúdia, Xàtiva, etc.

Des de Castelló Noticies volem felicitar el centre i sobretot Jacint Lafont per tan bona iniciativa.

- PUBLICITAT -

Un comentari

  1. Moltes gràcies Jacint. La vostra tasca ha estat fonamemtal per arribar on no ho han pogut fer les institucions.

Comments are closed.