- PUBLICITAT -

CN | Aida

Els Xirimiters de Castelló de la Ribera, un grup de músics tradicionals valencians amb més de 40 anys d’història i 7 discos publicats, han fet un gran pas cap a la modernitat amb l’estrena del seu canal de YouTube. Aquest nou canal ofereix als seguidors una col·lecció de més de 40 vídeos que documenten la seua rica trajectòria de quasi mig segle, preservant així un valuós patrimoni cultural.


Els Xirimiters de Castelló de la Ribera no només són coneguts per la seua música tradicional, sinó també per ser guardians d’una cultural valenciana molt significativa: les figures de gegants i cabuts. Aquests elements representen personatges històrics, mitològics i populars que són essencials en les festes valencianes, aportant color, alegria i música als carrers. Les figures de gegants i cabuts són més que simples decoracions; són una expressió de la cultura popular que connecta la comunitat amb les seues arrels històriques i culturals.

Amb la seua passió i dedicació, els Xirimiters han mantingut viva aquesta tradició, transmetent-la de generació en generació. Són un element habitual en les festes del País Valencià, participant en cercaviles, processons, cavalcades i altres esdeveniments, omplint els carrers de ritme i alegria.

El nou canal de YouTube dels Xirimiters de Castelló de la Ribera permetrà a tots aquells interessats en la cultura valenciana accedir a una gran varietat de continguts audiovisuals. Els vídeos inclouen enregistraments d’actuacions en directe, processons, cercaviles i altres moments destacats de la seua història. Això no només proporciona una finestra a la seua rica herència cultural, sinó que també serveix com a arxiu digital que assegura la preservació d’aquestes tradicions per a les futures generacions.

Els Xirimiters han fet una crida a la comunitat i als amants de la música tradicional valenciana perquè visiten el seu nou canal de YouTube, subscriguen i gaudisquen dels vídeos. Així, tothom podrà connectar-se amb aquesta tradició cultural vibrant, independentment d’on es troben.

Aquest moviment cap al món digital és un testimoni de com les tradicions poden adaptar-se als nous temps sense perdre la seua essència, mantenint-se rellevants i accessibles per a tothom. Els Xirimiters de Castelló de la Ribera continuen demostrant que són molt més que un grup de músics; són veritables custodis de la cultura i la història valencianes.

Xirimiters de Castelló de la Ribera Museu Biestari - 2021 074

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací