- PUBLICITAT -

Els Reis d’Orient faran parada a Castelló el divendres, 5 de gener de 2024 per repartir els regals a totes les xiquetes i xiquets

CN | Aida

La Comitiva Reial eixirà al voltant de les 17.30 h des de la plaça de l’Ajuntament de Castelló, la cavalcada dels Reis d’Orient és una tradició que se celebra en molts llocs de món per commemorar de la visita de les seues majestats a Jesús després del seu naixement.

Fotos d’arxiu de Joanjo Puertos

Segons ens conten aquest any, Melcior, Gaspar i Baltasar faran el recorregut pels carrers de Castelló d’inflables gegants i personatges de Disney.

PUBLICITAT

D’aquesta manera, els tres Reis d’Orient faran el recorregut per alguns carrers de Castelló perquè des de qualsevol punt els més menuts i menudes puguen divertir-se en aquesta vesprada especial i màgica.

Aquesta cavalcada és una oportunitat única de veure a Melcior, Gaspar i Baltasar en persona i de gaudir d’una vesprada de diversió i alegria amb amics i familiars.

Recorregut de la cavalcada de Reis 2023

A poques hores abans de l’arribada dels Reis d’Orient a Castelló, volem recordar-vos quina serà la ruta que seguiran perquè tothom puga gaudir d’una vesprada màgica.

En primer lloc, la Comitiva Reial eixirà a les 17.30 h des de la plaça de l’Ajuntament, i sol ser habitual que a la seua sortida es dispare un castell de focs artificials.

Posteriorment, aquests són els carrers que Melcior, Gaspar i Baltasar recorreran acompanyants d’inflables gegants, playmòbils i personatges de Disney: Ajuntament pel carrer Pedro fins a l’Ermita, després buscar carrer Carles Carbonell, Sants de la Pedra, buscar el forn d’Ismael i d’allí fins a arribar a l’Església de Castelló.

A l’Església de Castelló els Reis d’Orient, Melcior, Gaspar i Baltasar, personatges bíblics que apareixen en el Nou Testament en el relat de l’Evangeli de Sant Mateu. Segons la tradició cristiana, aquests tres homes savis i astròlegs van ser guiats per una estrela a Betlem, on van trobar Jesús nounat a un pessebre. I per mantenir aquesta tradició a Castelló els Reis d’Orient li oferiran a Jesús tres regals: or, encens i mirra. L’or simbolitza la reialesa de Jesús, l’encens és una ofrena per a Déu i la mirra és un simbolisme de la mort i resurrecció de Jesús.

Acabada l’ofrena a Jesús la Comitiva Reial es dirigirà a l’ajuntament pel carrer Major, per acabar en el tradicional parlament des del balcó de l’Ajuntament.

Recomanen que consulten prèviament el recorregut per escollir un punt de passada des d’on poder gaudir de la comitiva i la il·lusió que transmeten tots els xiquets i xiquetes de Castelló.

- PUBLICITAT -