- PUBLICITAT -

 

Amb la col·laboració de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament, els centres educatius de Castelló es sumen a ‘’Mans al Riu’’, una històrica campanya de voluntariat ambiental de la Fundació Limne. Esta Fundació sense ànim de lucre està enfocada a la restauració d’ecosistemes aquàtics mitjançant la participació ciutadana.

PUBLICITAT

Ahir dimecres 12 de gener, es va dur a terme la jornada de neteja de rius d’aquesta campanya en la qual van participar els centres educatius de Castelló amb l’objectiu de visibilitzar l’estat dels nostres espais naturals entre els escolars. A través d’aquest voluntariat, va ser l’alumnat de 3r d’ESO dels Col·legis Hernández i Sant Domènech, i el de 4t d’ESO i FP de l’IES Vicent Gandia el que va ajudar a retirar els residus del riu Albaida.

Amb aquesta acció, el públic escolar va poder recollir gran quantitat de materials que no corresponen a la natura, com ara mobles, pneumàtics i fem de tot tipus. Per això, amb la intenció de resoldre el problema, durant l’activitat els monitors van informar l’alumnat sobre el destí que realment correspon a cada residu.

Així, ”Mans al Riu”, des d’una proposta lúdica i didàctica, busca crear consciència en les noves generacions sobre la necessitat de frenar les pràctiques que degraden els nostres rius i realitzar una gestió responsable dels nostres residus. No obstant això, no només és important que els voluntaris coneguen el problema sinó que també transmeten el missatge a les seues famílies i amics. I és que, cada any es retiren tones de residus dels trams de rius i barrancs on s’actua, ja que lamentablement, moltes parts dels rius s’usen com abocadors il·legals.

Finalment, cal destacar que en aquesta ocasió, a causa de la situació del COVID-19, per la seguretat dels voluntaris es van formar grups reduïts que van permetre donar a conèixer el mal ús que, de vegades, fem dels nostres espais naturals.

Els centres educatius de Castelló participen a la campanya “Mans al Riu”

- PUBLICITAT -