- PUBLICITAT -

 

EL CAMPIONAT INDIVIDUAL – TROFEU PRESIDENT DE LA GENERALITAT 2023 HA ESTAT PRESENTAT AL PALAU DE LA GENERALITAT

El Campionat Individual – Trofeu President de la Generalitat 2023 ha estat presentat este dimarts al Palau de la Generalitat, on el president Ximo Puig ha rebut als participants que tenien la plaça assegurada des de la ronda dels huitens de final per quedar entre els huit primers en l’edició de l’any passat. En l’acte també ha participat la consellera d’Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit, el director General de l’Esport, Josep Miquel Moya, i el president de la Fundació per la Pilota, Juan Ureña.

PUBLICITAT

El president Puig ha manifestat que “sempre és una alegria i un orgull reunir ací als millors pilotaris que tenim al nostre país. Cada vegada, la pilota va més enllà en nombre de participants i este trofeu ajuda a fer afició, sobretot entre els joves. I és important que vagen veient que es tracta d’un esport amb unes arrels profundes, que representa la nostra identitat i que en sí mateixa té unes grans virtuts. La pilota s’està modernitzant, està ben viva i els pilotaris sou qui millor la representeu. Ara ja va de bo, molta sort i tots podeu sentir-vos guanyadors perquè estic segur que fareu possible que esta siga una gran edició”.

També ha intervingut en la presentació el president de la Fundació, qui ha assenyalat que “quan este palau es va construir, en eixa època la pilota es va convertir en l’esport de referència a tota Europa: de reis, de l’aristocràcia, del poble. És un esport de segles que ací es manté amb força. Autors de l’enciclopèdia francesa i valencians com Almela i Vives han parlat de la pilota com a batalles èpiques. Hui presentem el Campionat Individual i a partir d’ara viurem batalles èpiques en una competició que dona l’entrada l’Olimp de la pilota, perquè guanyar-la suposa quedar per sempre en la història de la pilota valenciana, i això són paraules majors”, ha dit Juan Ureña.

La competició en la modalitat de raspall començarà este dimecres dia 17 de maig al trinquet de Castelló de Rugat amb l’eliminatòria dels huitens de final que enfrontarà a Moltó contra Rafa. En esta mateixa ronda jugaran Vicent contra el castelloner Seve el pròxim dissabte a Bellreguard; el castelloner Murcianet contra Badenes o Ximo, el diumenge a Castelló; i Ian contra el castelloner Marrahí, el dilluns de la setmana que ve a Xeraco.

Els vencedors accediran als quarts de final, on debutaran els quatre millors pilotaris de l’edició anterior: Tonet IV, Salelles II, Vercher i Iván. Els huit jugadors seran distribuïts en dos grups de quatre i en cada grup es jugarà una lligueta de sis partides per a determinar els semifinalistes.

En la disciplina d’escala i corda, les partides inaugurals tindran lloc el divendres 26 de maig als trinquets de Sueca i Vila-real. En esta ronda inicial tenen la plaça assegurada Giner, José Salvador, Salva Palau i De la Vega per acabar entre la cinquena i la huitena posició en l’edició de 2022. Els seus rivals eixiran de les prèvies que es jugaran durant els pròxims dies.

En la lligueta de quarts de final esperen Puchol II, Marc, Pere Roc II i Francés, que van ocupar les quatre primeres posicions en el campionat de l’any passat.

- PUBLICITAT -