- PUBLICITAT -

 

Per Eva Remolina / AMIC

Cada dia més estudis demostren els beneficis que comporta el consum moderat de vi negre. Us presentem alguns dels quals podrem aconseguir amb tan sols una copa diària.

1. Retarda l’envelliment
El resveratrol que es troba a la pell del raïm negre, té propietats vasodilatadors que combaten malalties produïdes per l’oxidació de les cèl·lules.

2. Ajuda a la baixada de pes
El vi negre activa un gen que impedeix la formació de noves cèl·lules de greix i estimula les ja existents per a anar-les eliminant a poc a poc. Els resultats seran més visibles si ho acompanyem amb una dieta equilibrada.

3. Redueix el risc de desenvolupar demència
Científics americans han demostrat que beure vi negre moderadament però de manera constant, prevé demències i malalties degeneratives del cervell, una vegada més, per la presència del resveratrol que redueix la viscositat de les plaquetes i manté els vasos sense coàguls, subministrant sang al cervell de manera correcta.

4. Tracta infeccions de les genives
Existeixen composts presents en el raïm que, en ser fermentats en vi, tenen la virtut d’evitar l’aparició dels estreptococs i bacteris vinculats a la càries, a més de ser molt eficaç contra la gingivitis, per tant té propietats antibacterianes.

PUBLICITAT

5. Protegeix de cremades solars
Els flavonoides que es troben en el raïm i el vi, ajuden a reduir els efectes perjudicials dels raigs ultraviolats, perquè inhibeixen la formació d’espècies reactives d’oxigen que danyen les cèl·lules de la pell.

6. Combat el cansament i relaxa
En degustar el vi alliberem endorfines, fet que ens relaxa, ens fa estar menys cansats i que siguem menys propensos a sofrir depressió.

Copes de vi – Autor: istock.com

7. Neteja la nostra boca
Les seves propietats astringents fan que en menjar bevent vi, es netegi la nostra boca i el sabor es percebi més intens.

8. Disminueix el colesterol i redueix el risc cardíac
Rico en polifenols i vitamina E, ajuda a netejar la sang i augmenta els nivells de HDL o colesterol bo, la qual cosa millora la salut cardiovascular. Estudis de la Universitat Harvard van determinar que aquelles persones que consumeixen vi en dosis moderades tenen un 30% menys de probabilitats de sofrir un atac cardíac.

9. És anticancerigen
Constitueix un recurs natural que redueix els nivells d’estrogen i augmenta la testosterona en dones premenopàusiques, la qual cosa suposa un menor risc de desenvolupar càncer de pit, bloqueja el creixement de les cèl·lules responsables del càncer de pulmó i còlon i redueix la taxa de tumors intestinals en un 50%.

10. Protegeix la visió
Detén el procés anomenat angiogènesi (creixement dels vasos sanguinis fora de control en l’ull) causants de la ceguesa.

11. Augmenta els nivells d’Omega3
Investigadors de diversos països europeus constaten que les persones que beuen vi amb moderació tenen majors nivells d’àcids grassos Omega3.

12. Combat infeccions urinàries
Gràcies a les seves propietats antioxidants i astringents, aconsegueix evitar que els bacteris s’adhereixin a la nostra bufeta o ronyons i optimitza a més, el filtratge i depuració d’aquests òrgans.

13. Enforteix els ossos
Redueix la possibilitat de perdre massa òssia.

- PUBLICITAT -