- PUBLICITAT -

 

Les deposicions dels gossos, sempre ha sigut un greu problema al poble, ara, i en la situació en què estem, està més accentuat, contínuament ens han fet sabedors de la quantitat de ‘caques’ que hi ha als carrers de Castelló.

Des de la regidoria de Salut Pública creiem, que és de bon ciutadà i ciutadana, respectar-nos uns als altres, per aquest motiu demanem a la ciutadania que no és excusa passejar els gossos i deixar totes les ‘caques’ i no arreplegar-les.

Fer poble és respectar-nos uns als altres, no fem el que no volem que ens facen a nosaltres!!!

Recordem que ací teniu a la vostra disposició l‘Ordenança reguladora d’Animals Domèstics i de Companyia, on  podeu consultar qualsevol dubte que tingueu respecte d’aquests.

En l‘Ordenança reguladora d’Animals Domèstics i de Companyia està tota la informació detallada i va dirigida a totes les propietàries i propietaris dels animals com a qualsevol veí de la localitat, i volem destacar algunes conductes obligatòries a tindre en compte:

PUBLICITAT

Les mesures que ha d’adoptar l’amo o ama perquè les defecacions de la seua mascota no produïsquen insalubritat ni molèstia a la resta d’usuaris de la via pública.
La conducció dels animals per la via pública amb una cadena que siga resistent, i de boç, si fóra el cas.
El compliment dels calendaris de vacuna i altres tractaments obligatoris.
L’abandó dels animals o la falta d’atenció d’aquests en instal•lacions i llocs insalubres. Respecte als excrements de les nostres mascotes en la via pública, la realitat és que són un risc considerable per a la nostra salut per la quantitat de malalties que poden transmetre tant a altres animals com a les persones.

Algunes d’aquestes malalties són: Giardiosi, Teniasi, Criptosporidiosi, Tricuriasi, Amebiasi, Toxocariasi, Ancilostomiasi, Hidatidosi, Parvovirosi, Distemper i Salmonel•losi.

Moltes d’aquestes no són gaire greus i només causen un desagradable malestar, que desapareix després d’uns quants dies de tindre’n cura. En canvi, altres  malalties poden ocasionar serioses conseqüències per a nosaltres i per als nostres gossos, i les més agressives, fins i tot poden ser mortals per a les nostres mascotes i altres animals.

Així que, si tens una mascota i la traus a passejar, prepara abans d’eixir de casa unes bossetes per a recollir-ne els excrements. Fent aquesta simple acció demostraràs la conscienciació i el civisme que requereix viure en societat i, per descomptat, l’amor pels animals.

Recorda: Ell no pot fer-ho, així que … Fes-ho tu!

- PUBLICITAT -

Un comentari

  1. Felicité a la regidora de SALUT PUBLICA de l’ajuntament de Castelló per l’escrut sobre els excrements dels gossos. A vore si hi ha una mica mes de responsabilidat per part dels propietaria dels animales que ella no tienen cap culpa.

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací