- PUBLICITAT -

 

La cerimònia inaugural, en què participaran les 19 seleccions participants, se celebrarà al trinquet de la capital de la Ribera Alta

Passant prop d’ací…,

El X Mundial de Pilota començarà al trinquet d’Alzira (la Ribera Alta) aquest dilluns, 27 de març, amb la cerimònia inaugural en què participaran totes les delegacions participants, així com els representants de la Confederació Internacional de Pilota a Mà (CIJB), l’Ajuntament, la Generalitat, la Diputació i altres entitats que fan possible aquest esdeveniment i diverses associacions culturals de la ciutat.

PUBLICITAT

Aquesta edició del campionat internacional, que es perllongarà fins al primer d’abril, comptarà amb 19 seleccions, el nombre més elevat fins ara: França, Anglaterra, l’Equador, el País Valencià, Bèlgica, el Paraguai, l’Argentina, els Països Baixos, el País Basc, Mèxic, Costa Rica, Puerto Rico, Portugal, Itàlia, els Estats Units, Veneçuela, Colòmbia, l’Uruguai i Quebec. En total, més de 200 jugadors i jugadores que disputaran 140 partides, d’entrada lliure i gratuïta, en les diferents modalitats: el joc internacional, llargues, one wall i l’escollida en cada cas per la seu organitzadora, en aquest cas, el frontó valencià. Els enfrontaments tindran lloc al poliesportiu al Camp d’Esports Venècia, el Complex Esportiu Pérez Puig, el Recinte Firal i la plaça de la Generalitat.

Aquests dies, Alzira serà l’epicentre del nostre esport autòcton tal com reflecteix la cançó de La Fúmiga, Àlex Blat i Esther «Juguem amb el Món», encarregada per la Conselleria d’Esport, que acompanya el vídeo promocional del Mundial, amb imatges d’indrets emblemàtics de la capital de la Ribera Alta: les Muralles, la Murta, el Pont de Ferro, les Escoles Pies o la plaça Major, que es converteixen en protagonistes de la pilota. A més, l’esdeveniment comptarà amb una gran cobertura mediàtica, va indicar el president de la Confederació Internacional de Pilota, Alberto Soldado.

La primera partida de la selecció valenciana masculina serà el dimarts 28, a les 9.30 h, en modalitat de joc internacional contra Euskadi, i la de la selecció valenciana femenina a la mateixa hora contra Itàlia. El sorteig de grups i eliminatòries es va efectuar el passat mes de febrer a la Conselleria d’Esports i es pot consultar ací.

D’altra banda, el Club de Pilota d’Alzira i les regidories d’Esports i Educació duen a terme un campionat escolar previ i un concurs de dibuix per tal d’acostar aquest esport als escolars. Una activitat que conclourà aquest dissabte, 25 de març, amb les finals del campionat escolar i el lliurament de premis del concurs. Finalment, aquest diumenge, s’inauguraran els nous frontons amb una partida entre l’escola d’Alzira i la d’Almussafes.

En l’última edició del mundial celebrada a Colòmbia, hi van participar 16 seleccions d’Europa i Amèrica: Anglaterra, l’Argentina, Bèlgica, Bolívia, Colòmbia, el País Valencià, l’Equador, Euskadi, França, Holanda, Itàlia, Mèxic, el Paraguai, l’Uruguai, Veneçuela i Xile.

- PUBLICITAT -