- INFORMACIÓ -

 

Carrer Història, el web que ajuda a conéixer qui van ser els personatges locals que donen noms a carrers de Castelló, ja és una realitat. Aquest 9 d’abril s’ha fet públic el web que va començar a gestar-se a finals del mes de setembre de 2019 amb una campanya de micromecenatge. Després de 40 dies i el suport de més de 100 mecenes, es va assolir l’objectiu econòmic mínim per a fer possible el treball de documentació necessari i dotar així de contingut aquesta proposta de recuperació històrica.

PUBLICITAT

A més d’explicar breument qui van ser eixos il·lustres castelloners referenciats als carrers, Carrer Història també vol convertir-se en una xicoteta enciclopèdia local. És per a això que compta amb una secció on aniran apareixent distintes recerques històriques relacionades amb el poble i que s’han anat realitzant al llarg dels anys. Carrer Història també vol animar a la població a participar en aquesta iniciativa, enviant fotografies o textos per a compartir-ho així amb la resta de la població i ampliar el nostre coneixement sobre Castelló.

La col·locació dels codis QR en els carrers, l’últim pas

Amb la publicació del portal web de Carrer Història, ara només falta la col·locació dels codis QR en els carrers corresponents, una tasca que l’Ajuntament de Castelló s’ha compromés a portar a terme, i facilitar així l’accés a la història local despertant l’interés dels vianants. Tanmateix, aquesta situació inusual que vivim, deguda a la crisi sanitària, farà retardar aquest últim pas per als pròxims mesos. No obstant, amb la publicació del web s’obri les portes de la informació a tota la ciutadania que tinga curiositat per conéixer més sobre la nostra història.

Des de Carrer Història volem agrair la col·laboració inestimable en aquest projecte de Xavier Martí, de l’ajuntament de Castelló, dels més de 100 mecenes, dels patrocinadors i de les persones que ens han aportat informació, articles i fotografies per a dotar de contingut el web que hui fem públic i que, repetim, anirà ampliant-se a poc a poc.

Accedeix a https://carrerhistoria.com/

- PUBLICITAT -