- INFORMACIÓ -

 

El proper dissabte 8 de juny al Teatre Ideal a les 19.30h. l’Orquestra Felibert Estrela dirigida per Amparo Vidal Navarro i l’Associació Cultural Bojos per la Dansa dirigits per Eli Sanchis representaran ‘EL TRENCANOUS’ obra de Piotr Llitx Txaikovski.

PUBLICITAT

El Trencanous és el tercer ballet que el compositor rus Peter Ilytch Tchaikovsky (1840-1893) va compondre. Va nàixer d’un encàrrec d’Ivan Vsevolozhsky director dels Teatres Imperials que després de l’èxit que havia tingut el ballet de la bella dorment (1890) volia tornar a comptar amb nova música del compositor. Una obra en la qual Tchaikovsky va treballar amb Marius Petipa -coreògraf, ballarí, mestre i director a qui es considera el pare del ballet clàssic– amb qui ja havia col·laborat en La bella dorment i que en aquesta ocasió es hizócàrrec, a més de la coreografia -almenys al principi perquè finalment a causa de la malaltia de Petipa la finalitzaria Lev Ivanov, el seu primer ajudant-, del llibret signat al costat de Vsevolozhsky.

El llibret del Trencanous està realitzat a partir de l’adaptació que va fer Alejandro Dumas pare, d’un conte de Hoffmann titulat Trencanous i el rei dels ratolins, la història dels quals es desenvolupa a Alemanya, en el Nadal de 1850 aproximadament, a la casa del jutge Stahlbaum. Allí mentre Clara i Fritz, els fills del matrimoni, estaven obrint regals apareix el vell Drosselmayer -mag i padrí de Clara- amb el seu nebot i tres grans caixes per a la seua fillola, en les quals en obrir-les troba un Arlequí, una Colombina i un gran Trencanous amb forma de soldat de fusta, que serveix de pretext per a viure una infinitat d’aventures fantàstiques, amb batalles de ratolins i soldats de gingebre, trencanous transformat en príncep i viatge al regne del sucre inclosos, en els dos actes en els quals està estructurat el ballet.

Esperem que gaudiu d’aquest espectacle

Redacció CN

- PUBLICITAT -