- PUBLICITAT -

Encalma el vent i d’ací a poc arriba la pluja

CN | Jordi Payà

Tenim bones notícies per començar la setmana, per tornar a la rutina després de Nadal, Cap d’Any i Reis: tindrem el temps que toca!!

De seguida ens traurem de damunt el fort vent que ens ha acompanyat durant tot el cap de setmana i tenim l’esperança que vagen complint-se les previsions i puguem confirmar la pluja i la neu que anem anunciant en les previsions els últims dies.

Des de Santa Anna

Hui encara hem de suportar el fort vent de mestral que fins a migdia podrà bufar a més de 80 km/h al nord. Un dia que ha començat més fred que els últims allà on ha encalmat el vent.

Dia clar, assolellat i un poc més fresc que el d’ahir.

PUBLICITAT

Demà dimarts serà un dia clau per veure el que acaba passant. Un dia de molta responsabilitat per als que ens dediquem a la meteorologia perquè les previsions parlen de canvis, de pluja, de neu de cara a les pròximes 48 hores i amb la falta que fa que ploga no ens agradaria errar la previsió.

El vent encalmarà, els núvols avançaran de sud a nord i durant la matinada es registraran les primeres pluges al sud d’Alacant. Farà fred, sobretot al nord i per l’interior, però les temperatures voldran començar a pujar.

Es tracta d’eixes situacions meteorològiques que sempre venen acompanyades d’un grau molt elevat d’incertesa, on la direcció del vent juga un paper molt important en la distribució i intensitat de les precipitacions.

De moment tot indica que serà la meitat nord del País Valencià i Catalunya on ‘caurà la grossa’ perquè serà on el vent bufe de xaloc i llevant mentre que al sud el ponent arribarà més sec, més ‘terral’, i les pluges seran menys importants i més disperses.

Tampoc tenim clar al cent per cent que passarà dijous perquè hi ha models que generalitzen el llevant i les pluges i altres que fan viatjar la borrasca cap al nord, la qual cosa faria que a poc a poc s’imposara el ponent i la pluja es desplaçaria al nord del País, i després ràpidament cap a les Balears (que és l’opció més probable).

En definitiva: toca seguir de prop com va evolucionant l’oratge a partir de demà a última hora i encreuar els dits perquè per fi arribe la pluja i ens deixe un bon regó.

De tota manera… tingueu bon inici de setmana, ploga o faça sol, faça fred o calor.

- PUBLICITAT -