- PUBLICITAT -

 

Marta π / Modesto Serradel  / Fotos: Valerià Benetó – Castelló

Oratge mes de Novembre de 2018

Seguint la tendència iniciada per octubre, novembre de 2018 es recordarà per un temporal intens. Segons l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), va durar des del dia 14 fins al dia 19 i es va dividir en 4 fases, afectant diferents zones: origen a la comarca de la Safor, avançant per la Ribera Alta, arribant a València i estenent-se fins el camp de Morvedre, tornant a la Ribera.

Les quantitats de pluja arreplegades han estat el doble del que és habitual en novembre, per això l’AEMET l’ha considerat un mes molt humit.

PUBLICITAT

A Castelló patirem el temporal en dues etapes. Per una banda, els dies 14 (33 l/m2), 15 (39 l/m2), 16 (16,5 l/m2) amb pluges més intenses. Per altra banda, els dies 18 (21,2 l/m2), 19 (15,5 l/m2) i 20 (4,5 l/m2), la tornada i final del temporal. En total, s’arreplegaren 138,6 l/m2, una quantitat poc habitual en novembre.

Si parlem de temperatures, normalitat és la paraula clau. Les temperatures mínimes es recuperaren del fred dels últims dies d’octubre, però poc a poc. De fet, el dia 4, amb 4,5°C, va ser la segona nit més freda del mes. La recuperació també va afectar les temperatures màximes, arribant als 26°C el dia 11, el més calorós del mes. A partir d’ací, es mantingueren en valors normals per a novembre excepte els últims dies, que seguint de nou la tendència d’octubre, ens portaren nits molt fredes, amb una mínima de 2°C el dia 29 i mínimes de 5°C els dies d’abans i després.

Tot preparat per rebre l’hivern? Ja s’acosta…

Marta π

 

Fotos: Valerià Benetó

- PUBLICITAT -