- PUBLICITAT -

CN |Per Eva Remolina | AMIC

El “rom cremat” és una beguda tradicional catalana que es caracteritza per ser una varietat de rom que s’encén i es flameja abans de ser consumit. És una beguda típica de les festes i reunions populars, especialment a les platges i els ports de la costa catalana.

L’origen exacte del rom cremat és incert, però es creu que es va popularitzar a principis del segle XX i sorgeix com una alternativa càlida al rom servit de manera convencional, donant-li un toc especial i espectacular. Tradicionalment, el rom cremat s’ha associat a les activitats de la pesca i la mar.

Per a preparar un autèntic rom cremat, es necessiten els següents ingredients: rom, sucre, llimona, cafè en gra i, ocasionalment, canyella i claus de girofle. El procés de preparació és relativament senzill. Aquí tens els passos per fer-lo:

En un recipient resistent al foc, com una cassola de fang, s’afegeix una quantitat de sucre al gust. Generalment, es fa servir sucre morè o caramel·litzat per donar-li un sabor més intens.
S’afegeix el rom al recipient amb el sucre.

PUBLICITAT

Es col·loquen les rodanxes de llimona a sobre del sucre i es torren amb una espècie d’espàtula que s’encén.

Quan el sucre i la llimona estiguin ben caramel·litzats, es pot afegir una mica de cafè en gra i altres ingredients opcionals com la canyella o els claus de girofle. Aquests ingredients es torren lleugerament per intensificar el seu sabor.

Un cop tots els ingredients estiguin ben integrats i torrats, es pot afegir una mica de flama al recipient perquè el rom s’encengui i cremi. Aquest pas és espectacular i es fa servir per evaporar part de l’alcohol i donar-li el toc tan característic a la beguda.

- PUBLICITAT -