- PUBLICITAT -

El segon premi ha sigut per al Restaurant PaellaGuys, de Vancouver (el Canadà)

Restaurant PaellaGuys, de Vancouver (el Canadà)

CN | Diarilaveu.cat

Passant prop d’ací…,

El restaurant Sequial 20, de la capital de la Ribera Baixa, s’ha alçat amb el primer premi de la 62a edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, que ha comptat amb la participació de 45 xefs procedents de 16 països.

El primer premi, entregat per l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, està dotat amb un pergamí commemoratiu i 2.500 euros. El segon premi, dotat amb 1.500 euros i pergamí, ha sigut per al Restaurant PaellaGuys, de Vancouver (el Canadà) i el tercer premi, dotat amb 1.000 euros i pergamí, ho ha recollit el Restaurant Bon Aire, del Palmar (València), qui ja va obtindre el primer premi en l’edició del 2018.

PUBLICITAT

D’aquesta manera, tretze anys després, el primer premi torna a quedar-se a casa. Els guanyadors, el xef Juan José San Bartolomé Grau, i el seu ajudant, Daniel Jesús Vidal Ortells Ripoll, han mostrat la seua «profunda emoció» després de conéixer la decisió del jurat.

El jurat ha estat format en aquesta ocasió per Jesús Moya Alberola i Manuel Martí Climent, guanyadors del Concurs de Paelles Amateur de Sueca 2023; Binhui Jiang, de la Fonda El Molino VLC, guanyador del 2n Premi de la 61a edició del Concurs Internacional Paella Valenciana de Sueca 2022; Salvador Ortega Pérez, president del Gremi d’Hostaleria de Sueca i Platges; Belén Arias Paredes, presidenta de l’Acadèmia de Gastronomia del País Valencià; Antonio Crespo Peinado, director del CdT Alacant; José María Gil Arévalo, crític gastronòmic, i Ricardo Císcar García, president del Consell Regulador de la D.O. Arròs de València, qui ha actuat com a president del jurat. Com a notari ha exercit Jaime Cuesta López.

Pel que fa al premi a la millor paella cuinada per un restaurant de l’Estat, el guardó ha anat a parar al Restaurant Els Reis, de Màlaga. El premi a la millor paella cuinada per un restaurant del País Valencià ha sigut per al Restaurant Paco Baile, de Santa Pola (el Baix Vinalopó). Quant a la millor paella cuinada per un restaurant de Sueca, el guanyador ha sigut el Restaurant Galiana. Finalment, la millor paella cuinada per un restaurant de fora del’Estat ha sigut per a Paella boja_personal xef Sofía, de Sacile (Itàlia).

Paellers d’honor

En l’apartat dels guardons com a Paellers d’Honor, l’organització ha reconegut el paper vital que exerceixen per a tota la societat els treballadors del sector primari, les persones que es dediquen a l’agricultura i a la ramaderia, «ja que sense ells seria impossible la celebració d’esdeveniments com el Concurs. El reconeixement és per a tots ells i, especialment, per al sector local de Sueca», ha assenyalat.

Per part seua, la paella decorativa, obra de Teresa Roig, que cada any presideix el hall de la sala, ha estat dedicada al triomf de la selecció femenina de futbol en el campionat del món i a tot el que simbolitza aquesta important gesta per a la dona en l’esport.

| GALERIA | Concurs Internacional de Paella Valenciana – Sueca 2023

Flickr Album Gallery Pro Powered By: wpfrank
- PUBLICITAT -