- INFORMACIÓ -

 

La pilota valenciana femenina ha sigut la protagonista, en el tancament de les Festes de Castelló 2021. L’esport autòcton femení del País Valencià va estar present aquest passat divendres 27 d’agost, amb la disputa de dues partides de primer nivell tant d’escoles com de professionals.

PUBLICITAT

El divendres 27 d’agost de 2021 es va jugar al trinquet municipal de Castelló dues partides de raspall femení, a les 17.00 h amb molta calor van jugar les Xiquetes de l’escola de Genovés, demostrant ja una gran passió per aquest esport tan nostre.

A les 18.30 h va ser el torn de les xiques professionals, enfrontant-se l’equip format per Irene i Noèlia contra Natàlia i Amparo, aquestes en van fer gaudir a tots els assistents d’una partida de raspall molt disputada.

Lola Soler regidora de la Dona i  Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Castelló va estar allí donant suport aquestes xiquetes i xiques, que cada dia lluiten amb l’objectiu que aquest esport tan nostre, tinga una important representació femenina. “Continuarem conjuntament amb la regidoria d’Esports i l’alcalde de Castelló Òscar Noguera que també estava a la partida, organitzant partides de pilota femenines, que ens faran gaudir a totes i tots els amants del raspall i la pilota valenciana, i animem a totes les aficionades i aficionats què acudisquen al trinquet municipal de Castelló per a viure en primera persona la passió i l’emoció de les xiquetes i xiques de la pilota valenciana“, ha comentat la regidora.


La Fundació de Pilota Valenciana va publicar el passat 30 d’agost una notícia relacionada en la partida amb el titular:

MÉS FIGURES AL TRINQUET DE CASTELLÓ

El passat cap de setmana va ser molt intens i carregat de partides importants, incloses finals. Però hui volem destacar la jornada que va tindre lloc el divendres al trinquet de Castelló. La localitat de la Ribera apurava ja la commemoració de les Festes Majors i després de la disputa de la primera edició del Trofeu Castelló, la pilota va tornar a ser protagonista destacada en el programa festiu.

La del divendres va ser una jornada protagonitzada per les dones pilotaris. Primer per les que seran figures d’ací a un temps, perquè així ho van demostrar algunes de les alumnes més avantatjades de l’escola de pilota del Genovés. Laura, Carmen i Aisa van jugar contra Irene, Amaia i Carla. El resultat, en este cas, no és important. Es tractava que feren una exhibició i vaja si la van fer.

En la segona partida sí que importava el resultat. En este cas entraven en escena quatre de les representants de la pilota d’elit femenina. A més a més, hi havia fixat premi per a les vencedores per cortesia d’Eliseo Pla, patrocinador de la partida.

Irene i Amparo van guanyar a Natàlia i Mar per 25-15. La partida va ser bona, amb actuació estel·lar d’Irene, que va sorprendre molt gratament per la capacitat per a defensar l’escala i transformar pilotes d’atac de les rivals en possibilitat de quinze del seu equip. Davant, Amparo va parar molta pilota, neutralitzant així un bon nombre d’ocasions de sumar de la parella contrària.

En el bàndol derrotat, Natàlia també va agradar molt als presents pels seus recursos i qualitat. Mar, per part seua, va demostrar que és una de les millors del raspall femení a ràfegues. La de Bicorp va complir i més d’un es va sorprendre per la facilitat que té per a dominar la pilota i la seua contundència, encara que pot jugar prou més, com ha demostrat en infinitat d’ocasions.

En definitiva, va ser una jornada especial en la qual va quedar clar que la pilota femenina continua evolucionant a passos agegantats. El divendres hi hagué més figures al trinquet de Castelló.

Font: Funpival.com

Ací baix podeu veure l’àlbum de fotos de les dues partides, o picant ací anar a l’àlbum de Flickr.

Raspall Femení - Festes de Castelló 2021 - Pilota Valenciana

- PUBLICITAT -