- PUBLICITAT -

CN | Aida

El PSPV-PSOE de la Ribera Alta ha anunciat en un manifest la seua adhesió i ha fet una crida a la participació en la manifestació convocada per la Unió Llauradora i Ramadera i l’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA). Aquesta manifestació, que tindrà lloc el divendres 21 de juny, busca donar resposta a la crisi constant i profunda que afecta el sector agrari i ramader, així com denunciar la ineficàcia de les actuacions dels nous gestors de la Conselleria d’Agricultura. El partit socialista reclama una major protecció i un millor suport per als agricultors i ramaders de la Comunitat Valenciana.

Manifest PSPV-PSOE de la Ribera Alta

ADHESIÓ I CRIDA A LA PARTICIPACIÓ A LA MANIFESTACIÓ CONVOCADA PER LA UNIÓ LLAURADORA I RAMADERA I AVA-ASAJA.

La Comissió Executiva Comarcal de la Ribera Alta del PSPV-PSOE s’adhereix i fa una crida a la participació dels professionals de l’agricultura i ramaderia, i de gent solidària amb el món rural, a la manifestació convocada conjuntament per la Unió Llauradora i Ramadera i per l’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA), davant de la crisi permanent de l’agricultura i, particularment, davant la ineficàcia, ineficiència i irrellevància de l’actuació dels nous gestors de la Conselleria d’Agricultura, que en un any només han tingut bones paraules, però pocs fets o gens de rellevància. Inclús han tingut accions o decisions directament en contra dels interessos dels cultivadors de cítrics, com l’eliminació, per part del Consell del PP-Vox, del pressupost de la marca Taronja Valenciana, impulsa da per govern del Botànic, com a segell de qualitat per a distingir-la de la de tercers països.

La situació de crisis constants i repetitives de l’agricultura i ramaderia demana solucions en profunditat i de calat. I la Conselleria ni n’aplica ni en proposa. La Unió i AVA- ASAJA reclamen un “major suport i una millor gestió, perquè el sector agrari i el món rural de la Comunitat Valenciana requereixen unes polítiques i un suport econòmic que faça eixir de la crisi la major part de cultius i sectors ramaders”.

El camp valencià i, particularment, la Ribera necessiten mesures de protecció eficaces davant de les importacions permanents a Espanya i a Europa de fruites i verdures de països amb salaris baixos i d’escasses mides fitosanitaris. Si la Unió Europea adopta mesures aranzelàries de protecció al sector de l’automòbil, davant la importació de cotxes procedents de la Xina, pel mateix motiu, s’han d’establir mesures de protecció als productes de l’agricultura i ramaderia.

L’agricultura de la Ribera, tradicionalment rica, dinàmica i oberta a nous productes i a optimitzar cultius, es veu impotent davant de la competència deslleial d’altres països, que compten amb la complicitat o tolerància de determinats poders interessats en el negoci fàcil, sense tindre encompte els drets a ingressos dignes dels nostres llauradors i gent del món rural.

Donem suport a les reivindicacions de la Unió i d’AVA-ASAJA, alhora que demanem solucions de llarg abast per una agricultura i ramaderia rendible i sostenible, aliada d’un  medi ambient saludable i dins dels paràmetres de la sostenibilitat.

I el divendres 21 de juny tots i totes, ala manifestació per una agricultura i ramaderia que permeta viure dignament als llauradors i ramaders i que evite el despoblament del món rural.

Comissió Executiva Comarcal de la Ribera Alta del PSPV-PSOE

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací